Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 20 augustus 2009

[ NBA ] De rankings, deel 3

De bodem van de competitie, de shitpile onder de open wc die de NBA is. Het laagste van het laagste. Het is tijd om de onderste teams van de league te bespreken en de waanzinnig saaie tijd die zij mee gaan maken dit seizoen... Or do they?!?

21. Los Angeles Clippers. 21e is niet slecht en misschien wel de goede plaats voor dit team. Ze hebben de spelers om ze in de top zestien te brengen, dat geloof ik heilig, maar hun historie houdt ze tegen. Als sport iets heeft bewezen is het wel dat slechte karma bestaat. Baron Davis en Blake Griffin worden een tof duo dit jaar, Eric Gordon groeit, L.A. zou wel eens hoger dan dit kunnen eindigen. Vooral als je ziet wat voor tuig er hieronder nog volgt.

22. Charlotte. Deze mannen hadden vorig jaar een misleidende record: Ze eindigden het seizoen best okay nadat Boris Diaw bij de Bobcats kwam spelen. Een goede coach, vrij leuke speler, geen echte ster. Dat ze Okafor weg hebben gedaan gaat ze overigens niet helpen denk ik, Chandler is niet zo goed als de voormalig nummer één pick.

23. Indiana - De Utah Jazz zonder imponerend record. Denny Granger is een hengst van een speler en meteen de enige (echt goede) donkere jongen in het team. De Pacers zijn witter dan de gemiddelde bijeenkomst van de clan en in een sport waar alle goede spelers, minus de pointguards, haast per definitie zwart zijn is dat een weg naar verdoemenis. Ik wil niet over huidskleur beginnen in een league waar Dirk Nowitzki en Steve Nash MVP zijn geweest maar je team opbouwen met Troy Murphy, Mike Dunleavy en Tyler Hansbrough? Neeeh. Dahntay Jones was een leuke pick up voor Indiana maar dit wordt weer niks.

24. Golden State. De Warriors zouden aantrekkelijk moeten kunnen spelen met Monta Ellis terug in het team. Wat hebben ze naar Ellis en Anthony Randolph nog meer? Het feit dat ik dit op moet zoeken zegt genoeg. -Stilte- Andris Biedrins. Goede speler. -Stilte- Moving on!

25. Milwaukee. Ik heb niet de achtergrond in de NBA om dit te checken of om met voorbeelden te komen maar de Bucks moeten een historisch slechte off season hebben gehad, toch? Ze raakten Charlie Villanueva kwijt, lijken Ramon Sessions zo goed als zeker ook niet terug te halen, zijn Richard Jefferson kwijt en hebben daar een Rookie met een grote bek (Brandon Jennings) voor terug gekregen. Euhm. Er is iets fout gegaan in Milwaukee. Onze landgenoten Dan Gadzuric en Francisco Elson gaan een tragisch seizoen tegemoet, vooral als er weer eens een sterspeler (Andrew Bogut, Michael Redd) neergaat.

26. New Jersey. Het zal wel zijn omdat ik hun schoenen draag maar ik schat ze wel iets hoger in. Devin Harris hikt tegen de stempel van 'elite speler' op en voor mij is hij klaar de volgende stap te zetten. Terrence Williams is op een haar na officiëel gestoord en daarmee een favoriet van me. Die jongen Lopez gaat groeien dit jaar, de Nets hebben een jeugdig team, die mannen kunnen alleen maar meevallen.

27. Minnesota. Hier is slechts stilte passend.

28. New York. Er wordt niet genoeg gepraat over wat New York zijn/haar seizoenkaarthouders aandoet. Wat kosten kaarten in MSG, als je een beetje een goede plek wilt? Zoals m'n maat Bolus zou vragen: 'A couple of thou?!?'? New York gooit helemaal bewust het komende jaar weg om flexibel in de centen te zitten als LeBron James en andere grote namen free agent worden. Het zou geweldig én denkbaar zijn dat LeBron, Wade, etc. helemaal niet naar New York willen. Een slecht team, gedoemd voorlopig te falen, kan minder geld bieden dan de huidige teams en gaat met fans om alsof het ratten zijn. Compleet debiele ratten, die hun geld willen storten in het riool dat New York Knicks 2009 - 2010 is.

29. Memphis. Net toen Chris Wallace een beetje op begon te klauteren uit de kuil die hij voor zichzelf groef (Pau Gasol een strik omdoen en hem aan L.A. geven), ruilt hij voor Zach Randolph. Hoe moeilijk kan het zijn om probleemgevallen buiten je club te houden? Een simpele 'BEN JE VERDOMME GEK GEWORDEN?!?' volstaat, als mensen bellen of je Randolph wilt hebben. Ik denk dat Chris Wallace werkelijk nooit iets over de NBA leest buiten de boxscores, want ja; dan is Randolph inderdaad iemand die je club kan helpen. Memphis wordt denk ik pijnlijk om naar te kijken. OJ Mayo die elke bal het liefst zelf schiet en samen met Rudy Gay ook de enige is die daar eigenlijk recht op zou mogen hebben.

30. Sacremento. Eigenlijk de Grizzlies zonder problemen als Zach Randolph. Er loopt in Sac-town minder talent rond dan in de gemiddelde etenstijd-soap. Als dan de paar goede spelers die je hebt ook nog eens free agent zijn (Rashad McCants, Bobby Jackson), dan zou ik zeggen dat je dertigste plaats dubbel en dwars verdiend is. Ik weet niet of er mensen zijn die fantasy basketball spelen maar dan is Kevin Martin een hele slimme keuze: Met nog minder talent in zijn team kan hij wel eens voor 30 ppg gaan.

3 opmerkingen:

  1. Goeie review maar ik ben het op een punt toch niet met je eens Tiel.

    Charlotte had vorig jaar een ijzersterke defence, duidelijk de stempel die Larry Brown op dit team wilde drukken. Chandler was net als Okafor een #2 pick en ze ontlopen elkaar nauwelijks want Okafor heeft ook nauwelijks moves. Chandler is wel een stuk groter en dat gaat ze zeker helpen. Verder hebben ze een degelijke basis (hoewel Felton nog bij moet tekenen) en met DJ Augustin een interessant youngster op de bank. Ik zie de Bobcats wel meedoen voor de playoffs.

    Milwaukee heeft het inderdaad dramatisch gedaan. Hakim Warrick gaat waarschijnlijk starten en Carlos Delfino is een degelijke aankoop als 6e man maar op de 3 en de 4 zijn ze denk ik te dun bezaaid, tenzij Mbah a Moute en Alexander een flinke stap vooruit zetten. Net als bij de Bobcats moet je ook hier de coach-factor niet vergeten. Scott Skiles deed het heel aardig met de Bucks tot blessures hun seizoen deed uitgaan als een nachtkaars.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Met misleidende record bedoelde ik ook dat ze beter waren dan de stand deed vermoeden, Maarten. Verder schat ik Okafor nog steeds hoger in dan Chandler. Tyson speelde goed door één of ander ventje, Chris Paul ofzoiets, Okafor moet het doen zonder wereldster aan zijn zijde.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Ik ben erg benieuwd hoe Diaw en Chandler samen gaan spelen. Bij Phoenix heeft Diaw wel laten zien dat hij wel een alleyoop aan kan gooien. (Hoop dat Larry Brown dat ook heeft gezien en Pick and Rolls met Diaw en Chandler gaat proberen).

    ps al een beetje bijgekomen van het feit dat Williams weer gaat spelen?

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport