Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 7 augustus 2009

[ NBA ] Uitslag van de eerste prijsvraag!

Drumrolls please! De uitslag van de eerste AmerikaanseTopsport.nl prijsvraag komt er aan! Uit de inzendingen heb ik Maarten en Casper's team als finalisten gekozen en in plaats van de uitslag gewoon bekend te maken heb ik besloten het lot te laten bepalen. Maar eerst de uitleg waarom ik het zo doe. De Grootmeester (Stephen King) zegt dat een verhaal waar moet zijn. Ook als het fictie is. Dat doet je door te schrijven wat er voor jouw geestesoog gebeurt, hoe krom of aanstootgevend dat ook is. Als je bezig bent met schrijven kom je als het goed is in je eigen verhaal terecht. Je bedenkt het plot niet, het komt naar je toe omdat het echt gebeurt. En wat ik zie, daarvan is het nu mijn taak het zo goed mogelijk op te tekenen. Zodat jullie zien wat ik zie. En dat is deze finale.

Allereerst de 'starting five' en de bank voor beide teams:

Casper's Canons

Dwight Howard
Josh Smith
Ron Artest
Brandon Roy
Rajon Rondo

Ty Lawson
Eddie House
DeJuan Blair
Marreese Speights
Thaddeus Young
Mike Taylor
Kevin Love


Maarten's Murderers

Anthony Randolph
Lamar Odom
Carmelo Anthony
Kevin Durant
Derrick Rose

Delonte West
Rudy Gay
Kevin Love
Mario Chalmers
Chuck Hayes
DeAndre Jordan
Sun Yue


Eerste Kwart

12.00: Jumpbal. 'Coach you sure about this? DAMN?!?' Anthony Randolph kijkt alsof hij net een smekkies-in-alle-smaken heeft gegeten die naar oorsmeer proeft. De center voor Maarten's team levert 20 kg aan spieren in tegenover Howard en is een stukje kleiner. Is ook geen center van nature. Dwight Howard lacht zijn tanden bloot, waarbij zoveel ivoor blinkt dat een neushoornjager in het publiek zijn shotgun trekt. Dit wordt een leuke avond voor Howard. Heel leuk.

11.49: Howard dunkt een bal zo hard dat het hout van de arena indeukt. De wedstrijd ligt een kwartier stil. Randolph kijkt als Dante uit 'Clerks': 'I'm not even supposed to be here today...' Lamar Odom en Carmelo Anthony kijken hem meelevend aan, zonder aanstalte te maken Howard zelf te gaan verdedigen.

8.49: Rondo - Rose is een leuke battle. De twee zijn duidelijk hun epische gevechten van de vorige play offs niet vergeten. Rose staat al op 6 punten, Rondo lijkt niet goed in staat hem te verdedigen maar heeft zelf al drie assists genoteerd. Tot Rondo een fatsoenlijk schot en een instinct om te scoren ontwikkelt blijft hij uit de elite klas waar Rose wel op af stevent. 10-8 voor Casper's team.

6.11: Voor alle schade die Howard doet countert Maarten's team met 'Melo en Kevin Durant. Deze scorende forwards hebben het voor elkaar gekregen 'Superman' met twee fouten naar de bank te sturen. Howard zit met 10 punten te mokken alsof hij een bejaarde op een gladde winterdag is. Zijn club staat nog wel voor: 18-12.

4.59: DeJuan Blair is een lichtpunt vanaf Casper's vrij zwakke bank. Hij verzamelt rebounds en is zonder twijfel de diefstal van de draft. On-be-grijpelijk dat de Spurs hem zo vroeg al getrade hebben. Geruchten gaan dat de Canons hem alleen konden krijgen omdat hij in vrouwenondergoed Richard Jefferson lastig viel. Die is daar niet van gediend.

2.11: Ron Artest is een speler die heet- of koud kan zijn en vandaag staat hij in de fik als een heideplant in een hittegolf. Hij neemt drietjes die niet bepaald uit het boekje komen, maar ploft ze en met Howard op de bank leidt hij zijn team naar een nipte voorsprong na een kwart: 27-23.

Tweede Kwart

10.12: Een onconventionele backcourt van Delonte West en Mario Chalmers brengt Maarten's team volledig terug: 27 gelijk. Chalmers houdt Rondo in bedwang en West vermaakt de Canons met zijn Daffy Duck imitatie, waardoor ze geen rekening houden met zijn vermogen bij de ring te komen. Coach Casper doet er iets aan en brengt Ty Lawson, de Rookie gekomen van Denver, voor Rondo.

8.22: Heel bizar dit. Na een succesvolle handvol minuten bij Maarten's team trekt Kevin Love zijn shirt uit en pakt een Canons-jersey. Coach Maarten zoekt op de bank naarstig naar regels die dit verraad verbieden maar kan niks vinden. Dick Bavetta ziet het als een manier om in het nieuws te komen door dit toe te laten. Alles voor de kijkcijfers. Ook een hoogbejaarde kreupele met een fluitje kan ijdel zijn.

4.05: De wedstrijd kakt wat in. De guards houden elkaar redelijk in bedwang, Howard is terug en kan de fouten beperken waardoor ondering veel en gemakkelijk gescoord wordt. Beide teams zijn de vijftig gepasseerd, Maarten's team gaat aan kop: 56-51.

1.54: Een paar drietjes van Eddie House en Ron Artest houden de wedstrijd volledig open. Howard eist onderin de aandacht op en vooral House is dodelijk, als hij maar de ruimte heeft. Aan Maarten's kant probeert Chuck Hayes de grote jongens Casper Murw te beuken maar hij faalt miserabel. Coach M. denkt dat Hayes beter zou spelen als hij meer in de offense zou worden betrokken maar die stap durft hij niet te nemen. Lamar Odom vindt het allemaal best: Hij is met 12 punten, 4 assists en 6 rebounds op weg naar een tripple double. Hij denkt ondertussen aan een kauwgum die zo genoemd zou moeten worden: De Tripple Double Bubble-trouble, waar je gevaarlijk grote bellen mee kunt blazen. Gaaaaaaaaf.

Rust

We gaan de rust in met een nipte voorsprong voor Team Maarten: 62-59. De commentatoren merken op dat ze graag wat meer defense van de teams willen zien. Dwight Howard loopt voorbij en grapt 'Wat wil je van me? Ik heb al vijf blocks en dertien rebounds'. Lamar Odom en Melo lopen schuldbewust voorbij: Zij verdedigen alleen in de play offs.

Kevin Love is, natuurlijk, het gesprek van de rust en de battle tussen Rondo en Rose gaat werkelijk nek-aan-nek. Beide mannen zijn op weg naar een pot voor ESPN Classic, ware het niet dat Rondo to arrogant is om de zender rechten voor zijn hoofd te verlenen.
Anthony Randolph zegt niet terug te keren in de wedstrijd, hij beweert last te hebben van een 'ooginfectie'. Hubie Brown, die onlangs nog lof oogste van coach Maarten, vraagt zich hardop af hoeveel volwassen mannen zitten te snikken bij een ooginfectie. Wederom verblijdt Dwight Howard de wereld met zijn vriendelijke, klunzige glimlach.

De thee is op, de borden zijn volgeschreven, we gaan weer beginnen.

Derde Kwart

9.43: Kevin Love heeft Anthony Randolph vervangen en laat zien nergens bang voor te zijn. Dwight Howard schrikt van het rebound-instinct van Love en heeft moeite de borden te beheersen. Dat wil niet zeggen dat Howard niet aan zijn dunks en hoekjes komt. Zijn hoekschoten zien er uit als spasmen van iemand met ernstige buikkramp maar voor vandaag zijn ze effectie: 65-64 team Casper.

6.14: Met zoveel sterren in beide teams is het een kwestie van tijd voor er iemand opstaat die de hele wedstrijd onzichtbaar is geweest. Voor Maarten heeft Sun Yue een sterk moment. Met een prachtige behind the back-pass geeft hij Lamar Odom een fles drinken aan. Knap werk.

5.59: Na replays van Yue's play cutten we naar Brandon Roy en Carmelo Anthony die uitvechten wie er het meest overschat is. Roy: 'Ik verschijn vooral in het vierde kwart! Voor de rest ben ik niet zó goed!' Anthony:'Maar míjn verdediging is overrated! En voor mijn lengte speel ik soms te ver van de basket!' Melo verliest de discussie: Hij scoort als een gestoorde en lijkt een gat te slaan voor zijn team: Maarten 79, Casper 69.

1.00: Een 10-0 run zorgt ervoor dat we met een gelijke stand het vierde kwart in gaan. Dat geloof je toch niet?!? Wat een spanning! Zou dit op overtime uitdraaien? Josh Smith mist net voor rust een between de legs dunk die zijn team op voorsprong had kunnen zetten, zonde voor Casper. Verder is zijn forward aan een leuke game bezig: Hij blijft bij de driepunterlijn weg, reboundt goed, heeft een paar blocks en al veertien punten.

Vierde Kwart

12.00: We hebben nog geen seconde gespeeld en Ron Artest drukt zijn stempel op de wedstrijd. Hij wordt uit de wedstrijd gegooid omdat hij een fan een bal in zijn gezicht gooit. 'Jurgen' Vertelde op het internet (de NBA-hyves) dat Ron's entree in een vriendenboekje van een NBA-fan 'onzin' was en moest dat bekopen met een spalding in zijn gezicht. Rose 'ijst' de vrije worpen. Artest scandeert de naam van een Nederlandse blogger terwijl hij de catacomben induikt.

7.40: De wedstrijd lijkt te worden beslist. De frontcourt van Maarten blijkt te sterk voor Casper's team. 'Melo, Durant en Love zijn jong, fris en niet te stuiten. Dwight Howard is de enige grote aanwezigheid voor Casper en daarmee red je het niet tegen het grote team van de Murderers. We stevenen af op een saai eind: 93-81 Maarten.

2:00 Het probleem van de C's zit hem in de diepte: Na de startende vijf, een erg goed team, zijn Lawson, House, Mike Taylor en Kevin Love niet goed genoeg. Niet als je tegen Delonte West, Rudy Gay, Mario Chalmers en diezelfde Love speelt. Voor dat laatste moet ik jullie een oplossing schuldig blijven. Rowling schreef in HP3 dat je gek wordt als je een versie van jezelf ziet lopen als je in de tijd reist. Ik moet haar geloven. Hoe ernstig is het dan als je niet in de tijd reist?!? MIJN HOOFD!#@#@(

0.00: Hugs 'n Kisses alom. Maarten heeft de wedstrijd gewonnen. Alle onzin opzij: Hij heeft een groot team samen weten te stellen binnen de tax waarbij je met Lamar Odom én Carmelo Anthony waarschijnlijk een duo hebt dat ongeëvenaard is in de league. Voor Casper kan Howard die mannen niet afstoppen, Josh Smith vind ik overschat (veel highlights, minder substantie) en Ron Artest is niet de verdediger die hij ooit was. Brandon Roy is wel een leuke speler maar tegenover Kevin Durant niet meer dan een Joe Johnson ofzo.

Maarten: Neem contact met me op, ik moet nog een prijsje verzinnen maar dat komt helemaal goed.
Casper: Neem contact met me op, je tweede prijs is ook zeker een presentje waard. Komt goed.

1 opmerking:

  1. Eindhoven - Murderers take first ever "amerikaansetopsport-manager-game". Coach M was very pleased with the result. "I really like the versatility of my team, Durant, Odom, Anthony and Randolph can each play multiple positions". Another plus was the benchperformance. "Delonte brings an underestimated game to the table and his humor is always appreciated and the Gay-Love connection is hard to stop." The future is looking bright as well, Durant, Randolph and Rose will be in their rookie-deals for the coming season while the Murderers already signed Lamar Odom to almost half the salary he was earning last year. "That brings us 6.5 milion under the cap so y'all can expect another free agent signing". Whether this will mean the end for benchwarmer Sun Yue is unclear at the moment. Even though he is not making any minutes at the moment his mom's cooking is an instant hit in the locker room.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport