Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 22 augustus 2009

[ NBA ] 21 augustus. Rubio blijft boeien

Je kunt zeggen van David Kahn wat je wilt, de man is in ieder geval vastbesloten. De manager van de Minnesota Timberwolves zit nog steeds achter guard Ricky Rubio aan en is -weer- in Spanje om te praten over de buy out en de toekomst. Kahn is een koppig ventje en zoals 50 Cent laatst zei tegen Cornbreadd in 'the Money and the Power': 'You're crazy, I like that'.

Kahn heeft vanaf de avond van de draft duidelijk gemaakt dat het zijn bedoeling is een backcourt te maken met Rubio en zesde pick in de draft Jonny Flynn. Dat lijkt crazy maar ik zie de filosofie wel zitten om twee redenen. Ten eerste is het Minnesota waar we over praten. Kahn kan daar wegkomen met een seizoen met dertig overwinningen. De man kan uitproberen wat hij maar wil. De tweede reden is gecompliceerder.
De brutale zet om Flynn en Rubio samen te brengen stuit vooral op weerstand omdat de twee 'te klein' zouden zijn. Andere teams zouden de Timberwolves uit gaan buiten, grote twee-guards zouden ze uit elkaar scheuren als Wolven. Flauw, I know. Maar rekenen we hier niet buiten de krachten van Rubio, een geweldige verdediger? En Jonny Flynn deed me in de zomerleague aan Rajon Rondo denken. Retesnel, vlug op de voetjes, uit het hout gesneden waar verdedigers van gemaakt worden. Waarom zou dit niet werken?

Je hebt twee spelers die de bal kunnen stuiteren. Dit geeft je team ineens een aparte aanval waar teams verdedigend niet aan gewend zijn. Miami won in 2006 een titel met een vrij marginaal team buiten Dwyane Wade. Kwam dat doordat ze naast Wade altijd iemand in het veld hadden die óók plays kon maken? Ik weet het niet, het is een mogelijkheid.
Voorlopig hebben we over Rubio het laatste nog niet gehoord. Een paar dagen terug schreef ik nog dat hij voorlopig in Europa bleef. Nu moet ik geloven dat hij open staat voor de NBA als die buy out geregeld wordt. Één ding: Ik neem niks meer over van die Spaanse sites, waar berichten van op hoopshype verschijnen. Die hebben onderhand minder krediet dan de gemiddelde IJslandse hypotheekverstrekker. In het Rubio-weerbericht schijnt -vandaag- de zon, morgen kan het slechter nieuws regenen. Het houdt een blogger in ieder geval bezig.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport