Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 29 augustus 2009

[ NBA ] 28 augustus 2009. Stephen Jackson wil weg.

Stephen Jackson wil niet langer een Warrior zijn. De handige forward wil een ring winnen voor hij met pensioen gaat en dat ziet hij in Golden State niet gebeuren. De man is 31, denkt nog vier of vijf jaar te kunnen spelen en wil dus naar 'ergens in Texas, Cleveland of New York'. Twee gedachten: 1) Waar haalt hij het lef vandaan? 2) Voor welke spelers denkt hij dat teams hem willen ruilen?

Dat Jackson serieus is blijkt uit het feit dat hij een agent in de arm heeft genomen om hem bij te staan. Er wordt dus echt druk op Golden State gezegd, de dreigingen waarin Jax stelt niet te spelen lijken slechts een kwestie van tijd. Maar serieus, wat denkt hij wel niet? Hij is een belangrijke speler voor dat team, zijn uitspraken zijn een dikke middelvinger naar elf andere spelers die hem (in ieder geval op het veld) hun leven zouden toevertrouwen.

Maar wat moet New York, Houston of San Antonio (is dat Texas?) of Cleveland nou bieden? LeBron James, Mo Williams, daarmee houdt het wel op denk ik. Áls het gebeurt zal het wel een deal worden met veel kleingeld. Vier spelers voor één en die worden dan weer gebruikt om iets moois bij elkaar te knutselen. Maar er is één speler die ik wil in Golden State wil zien: Tracy McGrady.

En nu ga ik niet in een zoveelste stortbui van flauwekul vertellen wat voor kneus ik McGrady wel niet vind. Stél dat T-Mac een keer gezond is, is er dan een leukere bestemming voor hem dan Golden State? McGrady kon vroeger rennen en was niet te stoppen omdat hij inside spel met schotjes af kon wisselen. In Golden State krijgt hij een nieuwe kans, nieuwe fans die hem nog niet haten, nieuwe teamgenoten. Een nieuwe carrière? Als er één speler is die zijn talent nooit heeft kunnen brengen en nog de kans heeft het te doen, dan moet dat toch Tracy McGrady zijn?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport