Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 19 augustus 2009

[ NBA ] 17 // 18 augustus. Powerrankings deel 2

Voor deel 1: Zie gisteren. En hoe lager je komt in het klassement, hoe leuker het wordt. Want ergens in de menselijke natuur zit een rotjoch die het leuker vindt mensen af te kraken, dan ze lof toe te wuiven. En dat kan bij een Sacremento beter dan tegen LeBron en de zijnen. Dus, bij deze, deel 2:

11. New Orleans. Chris Paul werd tijdens de play offs gepest. Chauncey Billups was heer en meester over Paul en je kon aan zijn gezicht zien dat het hem voor geen meter beviel. Hij was op zoek naar iemand die voor hem de plays kon maken en die hebben ze in New Orleans niet. De Hornets zijn Rasual Butler kwijt en het moet nog blijken of Chandler voor Okafor een goede ruil was. Dat laatste denk ik wel. Maar ik heb er niet als Schuhmann geen probleem mee New Orleans niet als topteam te beschouwen.

12. Atlanta. Een leuk team om naar te kijken, een 'lock' voor de play offs maar het is wachten op tegenslag voor de Haviken. Ze hebben nooit blessures, alles gaat ze voor de wind. Jonge spelers ontwikkelen op een manier waar ze bij de Trailblazers jaloers op zijn. Blijft Mike Bibby basketballen alsof hij net dertig is? Kan Josh Smith bij de basket blijven spelen en twee dingen (drietjes schieten, door zijn benen dunken) laten? De Hawks hebben een solide team dat buiten de lotery blijft maar geen titelkandidaat is. Een goede twaalfde plek. Verder hebben ze met Flip Murray één van de meest ondergewaardeerde spelers in de league en de aanvulling met Jamal Crawford en Joe Smith vind ik ook okay.

13. Toronto. De Raptors zijn Shawn Marion kwijtgeraakt en hebben Hedo Turkoglu terug gekregen. Marion heeft nooit echt een kans gehad, hij kwam in Toronto omdat zij Jermaine O'Neal kwijt wilden. Van Turkoglu mag inmiddels duidelijk zijn dat ik hem niet zo goed vind als zijn vorig jaar deed vermoeden. In Orlando had hij altijd de bal als het er om ging, alles liep door hem. In Toronto lopen wél guards rond die zonder (veel) moeite een aanval op kunnen zetten.

14. Chicago Bulls. Hoe zet je Toronto hoger dan de Bulls? In de woorden van Austin Powers: 'Honestly?!?' Zij hadden tegen de Celtics een grotere 'coming out party' dan m'n maat Boyke op de dag dat hij uit de kast gaat komen ;-). De Bulls kunnen alleen maar groeien met Luol Deng terug en om in het filmthema te blijven, hier is Forest Gump: 'That's all I've got to say about that...' Nog één dan: Ben Gordon wordt wel vervangen. Als je een 20 ppg-kerel kwijt raakt zijn er meestal wel twee of drie spelers die gewoon 6-8 punten meer gaan scoren. Simpele wiskunde.

15. Phoenix. Een te hoge pick als je het mij vraagt. Steve Nash, Grant Hill en Amare Stoudemire zijn de kern van de Suns. Als er twee bejaarden tot je beste spelers behoren zit je in de knoei. En dan is het óók nog de vraag of S.T.A.T (Stoudemire) heel kan blijven. Mijn vriendin heeft een broekje van de Suns gekocht op vakantie in Milan, ze besloot fan te worden, en ik moet me nu voorbereiden om haar uit te leggen dat haar team stinkt. Lastig.

16. Houston. Moeilijk in te schatten. Een groep hardwerkende speler (nee, ik tel Tracy McGrady niet mee) die het nu zonder Yao en Artest moeten bewijzen. Houston gaat laten zien of het mogelijk is zonder echte sterren (ja, ik tel Tracy McGrady mee) een goed resultaat neer te zetten. Wat dat betreft is die 16e plaats mooi: Het zal er om hangen. Von Wafer is weg in ieder geval, dat spreekt vóór de Rockets.

17. Detroit. De Pistons hebben flink betaald om wat aanvallende kracht aan te trekken. Iverson is weg, dat werkte niet, Rasheed is weg omdat beide kanten toe waren aan iets nieuws. De fans in Detroit kunnen Dumars in ieder geval niet kwalijk nemen dat hij stilzwijgend toekijkt hoe de club de afgrond in gaat. Ben Gordon en Charlie Vilanueva kunnen niet verdedigen maar hebben nog de tijd zich te ontwikkelen. Ik zie ze best de play offs halen dit jaar als Ben Wallace in de kleedkamer wat 'spirit' over weet te brengen.

18. Philadelphia. Te hoog. Ik ga er voor het gemak van uit dat Elton Brand een niet al te grote impact gaat hebben dit jaar. Verder: Ze hebben geen goede pointguard. Ze raakten Andre Miller kwijt aan de Blazers (wat ik gisteren vergat, dat maakt de Blazers ineens een stukje beter) en nu is het afwachten. Je moet de bal bij Iguodala krijgen, dat doet hij zelf niet. Philly heeft een playmaker nodig voor de wedstrijden gaan beginnen.

19. Miami. Te laag. Ik geloof ferm in Dwyane Wade, al ben ik geen grote fan. Hij is op-en-top gezond, 30 punten per nacht. Ze hebben Quentin Richardson netto toegevoegd en helemaal niks ingeleverd aangezien Blount niet speelde vorig jaar. Mario Chalmers een jaartje ouder, Michael Beasley kan 20 ppg zetten. Dat is een betere top drie dan die van de Suns en de Wizards als je het mij vraagt. Verder de notie dat Jermaine O'Neal schijnbaar hard heeft getraind deze zomer, dat moet een poos geleden zijn. Hebben de Heat een legitieme optie onderin? Top vier in het oosten.

20. Oklahoma City. Het gaafste slechte team nu Ricky Rubio niet in Minny lijkt te komen. Kevin Durant, Brian Westbrook en Jeff Green. Hoge lichten! De play offs halen ze nog niet maar Kevin Durant zal weer beestig spelen en als Westbrook iets minder foutjes maakt die jongelingen gewoon zijn, scheelt dat ze veel nipte verliespartijen. De Thunder waren vorig jaar veel beter dan hun record deed vermoeden. Dat zij tien teams onder zich laten vind ik niet ver gezocht.

4 opmerkingen:

 1. Ik snap die liefde voor Toronto ook niet helemaal. Iedereen schijnt het helemaal geweldig te vinden dat ze wat spelers geruild hebben maar of ze ook echt beter zijn geworden? DeRozan wordt helemaal opgehemeld als de nieuwe 2 maar of hij Anthony Parker gaat doen vergeten? Ze missen nog een fysieke speler, Bosh en Bargnani zijn de soft om samen te spelen.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Haha, weinig respect voor die boyke uitspraak;) In plaats van uit de kast komen, duurde het vandaag lang voordat jij uit het zwembad kwam!
  (H)

  BeantwoordenVerwijderen
 3. I'll have to eat my words. De Raptors hebben natuurlijk Reggie Evans en Amir Johnson binnen gehaald. Ze zijn niet echt groot maar wel redelijk tough. Ook zit er nog ene Patrick O'Bryant te wachten to hij eindelijk een kans krijgt. Marco Bellinelli zou ook wel eens op kunnen bloeien met Bargnani als landgenoot in het team. En anders kan Antoine Wright op de 2 spelen als DeRozan veel tijd nodig heeft om zich te ontwikkelen. Al met al zien ze er toch minder overrated uit dan ik dacht en zou het toch wel een aangename verrassing kunnen zijn.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Thunders is zo'n team dat je het wel gunt om in de playoffs te komen alleen vanwege de mensen die er spelen. Ben benieuwd of het beter gaat dan vorig jaar.

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport