Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 25 augustus 2009

[ NFL ] Baltimore Ravens verslaan Jets in pre season kraker

Gisterennacht wonnen de Baltimore Ravens van de New York Jets. In Baltimore werd het 24-23, waarbij de Jets voor overtime hadden kunnen gaan maar in de laatste seconden een tweepunts-conversie misten. Twee verhalen in de wedstrijd: De wederopstand van Mark Sanchez en de gruwelijke defense van beide partijen.

Goede defense in een wedstrijd met méér dan vijftig punten? Het verhaal zit hem in de intercepties. Mark Sanchez, vijfde pick in de laatste draft voor de Jets, gooide in zijn eerste bal een pick die tot een touchdown van Haloti Ngata eindigde. Collega Kellen Clemens zag even later zijn bal óók bij een Raven terecht komen, toen ging Jameel 'John' McClain voor de TD. Niet alleen de Ravens pikten de bal: Marquice Cole had voor de Jets een interception op een bal van Troy Smith.Leon Washington was voor de Jets niet af te stoppen. Zijn 83 yards totaal bleken echter niet genoeg (foto NFL.com // Nick Wass // AP)

Over Sanchez apart: Hij begon niet goed. Hij gooide de pick op zijn eerste pass als een starter, eindigde uiteindelijk met 3/8 passes en verprutste een hand-off naar een back. Die bal eindigde in een fumble die Sanchez zelf heroverde, waarbij hij enigszins geblesseerd raakte. Maar hij herstelde. Zijn team stond met 14-0 achter en hij reageerde met een laserpass naar Leon Washington voor de zes punten (en ééntje extra).

Joe Flacco imponeerde voor de Ravens. Zijn passes waren snoeihard en op maat, goed voor 120 yards (8/18). Voor New York vond ik de running game gaaf: Leon Washington rende bija 50 yards (48) binnen op slechts acht pogingen. Wat ik meeneem van de wedstrijd? De Ravens hebben een super verdediging: Hun 'Blitz' bleeft de Jets' QB onder druk zetten waardoor ze uiteindelijk maar 160 yards op 32 pogingen toelieten. New York is een wendbaar team dat zich door een achterstand niet af laat schrikken. Ze hadden moeiteloos voor overtime kunnen gaan maar wilden een situatie simuleren die tijdens trainingen niet na te bootsen is. Want 'rondjes voor de verliezers' is niet hetzelfde als eind november een belangrijke pot verliezen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport