Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 7 augustus 2009

[ NBA ] 6 augustus 2009. Rashard Knew-this?

Rashard Lewis (Orlando Magic) wordt de eerste tien wedstrijden van het nieuwe seizoen geschorst. Reden voor de straf is zijn testosteron-niveau, dat de waarden van een Bulgaarse gewichtheffer in de jaren zeventig naderde. Lewis krijgt tijdens zijn schorsing niet betaald, wat hem 1.6 miljoen dollar scheelt, en moet zich voor laten lichten over het gebruik van performing enhancing drugs (PED's). Waarom moet niet elke speler op de hoogte zijn?

Allereerst: Props aan David Stern en de league. Het doet me goed om eindelijk een grote naam te kunnen noemen die gepakt is. Als sterren gepakt en gestraft worden geeft dat een beter gevoel over de grote namen die niet met drugs in verband worden gebracht. Zijn LeBron, Kobe en D-Wade dan echt clean? Ik weet het niet. Ik hoop het. Ze worden in ieder geval aan tests onderworpen en dat voelt okay.
Ik denk dat de NBA reageert op de football- en baseball-league van Amerika waar geregeld mensen geschorst worden wegens dopinggebruik. Die leagues lijken langzaam af te stevenen op een veel schoner imago en de NBA zou negatief opvallen als alleen daar 'studs' rond blijven lopen met onmenselijke fysieken, als de honkballers bijvoorbeeld langzaamaan krimpen tot aardse proporties.

Rashard Lewis zegt zelf van geen kwaad bewust te zijn en dat is logisch. De eerste atleet die opstaat en zegt: 'Hey, de rest doet het ook, ik moet competatief blijven', moet nog geboren worden. Lewis zegt een legaal supplement genomen te hebben waarvan hij niet wist dat het stoffen bevatte die de NBA niet toestaat. Daarom kan deze zaak ook als tip voor toekomstige dope-heads fungeren: Doe eens wat research voor je met die zaken aan de wandel gaat. Hoe moeilijk is het gewoon om het bij je eiwitshake, creatine en visolietabletten te houden?

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport