Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 15 augustus 2009

[ NBA ]13 en 14 august 2009. Vergeten...

Voor de tweede keer een dag geskipt. Klaag me maar aan. Er gebeurt toch geen donder in de NBA dus deze twee dagen in één post? Nou?!? Dat overleef ik wel. Quentin Richardson naar de Miami Heat voor Mark Blount. Zijn vijfde team in vier maanden. Daar heb ik twee alinea's voor.

1) Richardson zal zich wel gewild voelen. Pat Riley van de Heat zegt zeer blij te zijn met Richardson maar waarom was Miami dan niet één van de eerste twee of drie teams die Richardson binnen haalden? Riley heeft niet écht met de GM's aan de telefoon gehangen als hij 'nu al' een deal rond kan krijgen. Wel knap van Riley: Mark Blount inruilen voor een speler die misschien wel iets kan bieden. Ik weet dat Richardson een moeilijke speler is maar vijf teams in vier maanden? Dat moet een record zijn. Drew Gooden liet via zijn agent in ieder geval weten te werken aan een poging dat te verbreken.

2) Richardson is een vriend van Wade. Dat wist ik nog niet. De twee werken samen in de off season aan hun lichaam. Sterker worden, shakes drinken enzo. Als de twee echt zo 'tight' zijn dan zou dit Wade wel eens in Miami kunnen houden. Richardson en Wade zijn volgend jaar allebei free agent. Als ze allebei een redelijke deal krijgen heeft de Heat nog altijd dertig miljoen aan goede spelers te besteden. Ze staan -minus Wade en Q-Rich- pas op 17 miljoen dollar voor volgend jaar. Dat is nog minder dan de Knicks!

Maar... Dwyane Wade heeft een groot appartement in Chicago gekocht de afgelopen week. Sportschrijvers in Chi-town vallen over elkaar om het snelst te kunnen speculeren over Wade's aankoop. Betekent dat, dat de sterspeler volgend jaar voor de Bulls gaat spelen? Nou.. Laten we niet te hard van stapel lopen. Wade én Rose? Kalm aan, ik weet niet of de Bulls iemand willen halen die de bal zo hard nodig heeft als Wade. En het appartement kostte 1.4 miljoen dollar ofzo. Dat is kleingeld voor Dwyane Wade. De man komt uit Chicago, hij wil gewoon een leuk onderkomen hebben als hij naar zijn stad terugkeert.

Tot slot: Gilbert Arenas ziet er schijnbaar scherp uit. Coach Flip Saunders zegt dat hij goed met de gewichten worstelt en op het veld staat te spelen zoals de Wizards het liefst van hem zien. Scorend, naar de ring trekkend, explosief. De Washington Wizards zijn met een gezonde Arenas een play off team. We hebben een jaar lang niet van hem kunnen genieten. Clutch speler, geweldige schotjes. Ik ben klaar om weer voor ze te juichen als ze tegen de Cavs spelen. Naar verluid is Arenas lichter dan ooit, misschien dat dát het geheim is om zijn knieën heel te houden. Ik hoop het. De NBA is niet hetzelfde zonder 'Hibachi'.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport