Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 10 augustus 2009

[ NFL ] We zijn weer begonnen! Titans winnen H.O.F. game

Het NFL-seizoen nadert als een sneltrein. Vannacht werd in Canton, Ohio de Hall of Fame-game gespeeld. De Tennessee Titans versloegen de Buffalo Bills in deze traditionele eerste pre season game van het jaar: 21-18. Verhaal van de avond was de eerste officiële wedstrijd van Terrell Owens als een Bill en een punt-fake die, voor mij althans, nu al klassiek is. Het was niet groots, het ging nergens om, maar er is genoeg om over te schrijven.

In de pre season spelen de sterren maar weinig. Terrell Owens startte voor de offense van de Bills, zag er scherp uit en ging na twee vangballen (37 yards) het veld weer af. Hij praatte met een interviewster van ESPN en bevestigde wat de beelden lieten zien: Hij voelt een goede chemie met zijn quarterback Hamdan en wedstrijden als deze helpen hun band opbouwen. Genoeg over T.O.Voor mij nu al klassiek: De punt-fake van A.J. Trapasso was geniaal (foto NFL.com)

Vince Young is in een jaar tijd van eerste QB van de Titans naar twijfelachtige tweede keus gegaan. Hij knokt nu om als eerste van de bank te mogen komen en gisteren werd pijnlijk duidelijk waarom: Zijn vierde play vanaf het veld werd een interception, hij wist daarna een derde down niet te converteren en aan het eind van de rit gooide hij de helft van zijn passes goed (5/10) voor 39 yards. Zoals de commentatoren opmerkten: Hij is geen conventionele QB en de vraag is of er markt is voor ballengooiers die aardig kunnen rennen maar passend minder sterk zijn. In drie seizoenen gooide Young al 32 interceptions. Zit Tennessee daar nog op te wachten? Één play was wel perfect: Met een boogbal vond hij Paul Williams voor een TD aan de rand van de endzone. Bijna Santonio Holmes-esque. Alleen was dat de Superbowl. Dit was de pre season. Klein verschil.

Die punt-fake. Mijn God. A.J. Trapasso deed aan het eind van de eerste drive in de wedstrijd alsof hij de bal ging schoppen, bracht de bal achter zijn rug om naar links (drie Bills wisten niet wat ze overkwam) en liet vervolgens zien een atleet te zijn door 40 yards te rennen voor een TD. Klinkt vaag? Dan laat ik het beeld spreken:De ontvangers van de Titans zagen er af en toe goed uit. De club maakte het een prioriteit de WR-crew te upgraden en dat lijkt ze gelukt. Nate Washington (ex Steelers) en rookie Tight End Jared Cook vingen ballen voor een leuke vooruitgang. Beide mannen haalden de dertig yards op slechts drie ballen.

De Titans moeten hun verdedigende frontlinie nog flink ontwikkelen. Albert Haynesworth speelt dit seizoen voor de Redskins en hij laat letterlijk een enorm gat achter. Haynesworth eiste, aldus de commentatoren, altijd een dubbelteam op. De Titans missen zo'n speler nu en dat was tegen de Bills soms behoorlijk duidelijk. Als ze weer zo'n goed seizoen willen draaien hebben de mannen nog veel te leren. Vorig jaar eindigde Tennessee met een 13-3 record. Ze verloren in de play offs van de Baltimore Ravens met 13-10.
Tegenover de Titans' defense was de aanvallende kracht van Buffalo trouwens ook niet enorm. De meeste van hun punten moesten in het begin van de wedstrijd van fieldgoals komen omdat ze nooit echt in de buurt van de Titans' achterlijn kwamen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport