Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 27 augustus 2009

[ NBA ] 26 augustus. Iverson met één been in Memphis

De Memphis Grizzlies lijken op kop te liggen in de race om Allen Iverson. De club heeft een officiëel bod op de toekomstig Hall of Famer gedaan, zo is inmiddels bevestigd. Iverson heeft nog niet getekend, gaat dat misschien ook niet doen, maar Memphis heeft wel kansen de guard te tekenen: Geen enkele andere club is tot nu toe over de brug gekomen.

Voor Iverson als individueel speler is Memphis interessant. Hij zal voor één jaar tekenen en zichzelf in de kijker willen spelen voor de zomer van 2010. Dan hebben teams meer geld vrij dan ooit tevoren, waardoor The Answer misschien nog één of twee jaar voor een leuk bedrag verder kan ballen. Daar heeft hij wél een goede 2009-2010 voor nodig en in Memphis kan hij die neerzetten. Veel punten, wat assists en er zijn altijd GM's die zich door cijfers laten foppen.

Voor Memphis snap ik de move niet. Wat moeten zij met een shoot-first guard als ze die in Mayo al één rond hebben lopen? Allen Iverson en Mayo zullen er eigenhandig voor zorgen dat de grote jongens bij Memphis allemaal gefrustreerd raken wegens een gebrek aan 'touches'. En dan heb ik het nog niet eens over Rudy Gay: Iemand die je als hoeksteen zou moeten gebruiken voor je club wordt ineens derde optie. Hoe gaat hij daar mee om?
Wél goed voor Memphis trouwens dat ze 'een naam' aantrekken. Iverson creëert highlights en nieuws. Memphis is er van gegarandeerd in de kranten en op de grote sites terecht te komen. Maakt Iverson Memphis dan een aantrekkelijke plek voor free agents om te tekenen? Dat lijkt me niet. Maar hij verkoopt stoelen, en daarvan stonden er geregeld een hoop leeg in Memphis.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport