Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 18 augustus 2009

[ NBA ] 17 // 18 augustus 2009: Een kijkje in de powerrankings

Op NBA.com is de laatste powerranking gepubliceerd en, niet in de laatste plaats om voor mezelf een up-to-date overzicht te hebben, heb ik besloten die lijst eens te bekijken om te zien waar ene John Schuhmann er flink naast zit en waar ik het met hem kan vinden. Hieronder staat dus zijn volgorde met daarnaast mijn persoonlijke mening. Even voor de duidelijk: Ik ken heel die Schuhmann niet en ga ook niet lezen wat hij wel niet denkt. Wat denkt hij wel niet? Voor zijn inzichten, klikkerdeklik.

1. Lakers. Niet mee eens. Ron Artest is qua persoonlijkheid een held (hij post zijn friggin' telefoonnummer op internet en nee, ik heb hem niet kunnen bereiken) maar op dit moment in zijn carrière geen Trevor Ariza. Ariza is jong, groeide nog en Artest is bezig met een afdaling van de berg die zijn verdedigende kracht was. Ik vind de Celtics of de Cavs beter. Gaat Andrew Bynum doen alsof de '09 play offs nooit gebeurd zijn? Dan keren ze in ieder geval terug in de finale.

2. Cleveland. We gaan er eindelijk achter komen hoe verschrikkelijk dominante LeBron James kan zijn met een legitieme postspeler in zijn team. Met Shaq op het veld, één van de best passende grote jongens in het spel, en LeBron James als playmaker? Als ze die combinatie een minuut of twintig kunnen brengen en Shaq is gezond, zoals hij in Phoenix eigenlijk ook was, nou, dan zou een vijfde ring voor The Big Cactus (en LeBron's eerste) me niet verbazen. Klein puntje: Wie gaat de drietjes blaffen?

3. Orlando. Ik heb me een beetje in het Magic-kamp laten praten maar ik denk dat ze nog steeds ingeleverd hebben. Vince Carter kan de bal niet opbrengen als Nelson niet speelt. Wie het dan wel gaat doen? Dat weten ze in Orlando ook nog niet geloof ik. Turkoglu is overschat als speler op de free agent markt maar hij paste goed in Orlando. Courtney Lee is weg, Rafer Alston heeft grote momenten voor ze gehad, hmm. Ik weet het niet.

4. San Antonio. Precies waar ik ze hebben wilde. Tweede team in het westen na de Lakers. Manu Ginobili is gezond, Tony Parker is dat ook tegen de tijd dat we gaan ballen. Is dit het laatste jaar van (bijna) perfectie die Tim Duncan in zich heeft? Richard Jefferson voegt een dodelijk wapen aan de Spurs toe. Alsof je Lamar Odom een rechterhand cadeau zou doen. Zoiets. Verder Antonio McDyess in een Spurs-shirtje en ik weet niet eens óf ze hem van de bank gaan brengen. Onthoud: Dit is een team dat een kampioenschap won met Francisco Elson als part-time starter.

5. Boston. Marquis Daniëls speelt er nog niet officiëel. Dat is óf omdat ze de sign-en-trade niet rond kunnen krijgen óf de medische staf is er nog niet uit of vrouwen in de NBA mogen spelen. Ik blijf die grap maken. Oh yes.
Rasheed Wallace moet bewijzen nog iets te hebben want vorig jaar was werkelijk een gedrocht van een jaar voor 'Sheed. Bij Boston is hij vijfde man ofzo in de aanval en dat kan wel eens een opluchting voor de man zijn. Toch, zonder alle aanvullingen e.d. is Boston met Rajon Rondo, Ray Allen, Paul Pierce en Kevin Garnett een top vijf team in de league. Altijd.

6. Dallas. Het Stealth-team van deze off season omdat ze onder de radar vliegen. Shawn Marion speelt voortaan voor Mark Cuban's team en ik heb het gevoel dat het wel eens goed uit kan pakken. Hij reboundt goed, verdedigd, hmm, aardig maar is wel een speler van de soort die Dallas gemist heeft. Atletisch, snel. De anti-Jason Kidd of Dirk Nowitzki dus. Die laatste had trouwens een geweldig jaar vorig seizoen, méér van dat en beter spel van zijn cast kan Dallas ver in de play offs brengen.

7. Denver. Het was gemakkelijk voor die mannen te juichen in de play offs maar het is goed dat ze niet hoger staan dan dit. Zijn ze wel zevende? Chauncy Billups kan eigenlijk alleen maar tegenvallen na vorig jaar. Het is alsof je net naar een spannende film hebt zitten kijken en je intuïtie zegt dat de vooraangekondigde sequal gaat sucken. Zelfde voor Chris Andersen: Gaat hij wéér drie blocks per kwartier maken? 'Melo is een jaartje ouder, dat spreekt voor de Nuggets, ze zijn Dante Jones kwijt (-tegen-) en krijgen Anthony Carter terug. Als je dat gaat noteren is het tijd naar het volgende team te gaan.

8. Portland. Brandon Roy is vastgelegd en ik hoop écht dat hij zijn max contract voor mij recht gaat praten. In Portland is de komende jaren geen ruimte voor nóg zo'n naam en ik moet maar zien of hij van de Blazers een elite team kan maken. Vorig jaar waren ze dat, door uitspattingen, bij vlagen. Ik wil ze aan de top van het westen zien maar zie ze nog niet meten met de Spurs en de Lakers. Verder hoop ik dat Greg Oden zich gaat ontwikkelen tot de speler waar ik al glimpsen van heb opgevangen. Een rebounder en dunker die zo sterk is dat hij het stadion de grond in duwt als hij springt.

9. Washington. Kalm aan, menneer Schuhmann! Ik weet niet of het verstandig is geld in te zetten op een team dat letterlijk gebouwd is op een glazen fundering. Gilbert Arenas is de laatste jaren 412 keer geopereerd en wie zegt ons dat hij nu ineens wél gezond kan blijven? Één krantenartikel eergisteren? Ik hoop dat de Wizards een respectabel team kunnen brengen zodat de Cavs - Wiz wedstrijden weer interessant worden maar dit is een grap. Puh-leaze. We hebben de Hornets en de Bulls (o.a.) nog niet eens gehad. Met Arenas zijn de Wizards trouwens wél een play off team hoor. Ik moet het wel even zeggen, anders staat het achteraf slordig.

10. Utah. Is Boozer daar al weg? Ik vind Utah saai en verspil precies 19 woorden teveel aan dit team. Heb je de woorden -tot de vorige zin- zojuist geteld? Dat zou wel funny zijn.


Deel twee en drie bewaar ik voor andere miserabele dagen als er weer eens niks te doen is. Laat vooral ook zelf weten hoe je één en ander vindt!

7 opmerkingen:

  1. Leest toch weer leuk weg. Complimenten daarvoor!

    Ben het in grote lijnen met je eens. Waarom de Amerikanen toch altijd persé een team moeten hebben wat ze zonder reden als bijna titelkandidaat bestempelen (Washington) begrijp ik nog steeds niet.

    Wat betreft de Lakers heb ik ook mijn vraagtekens. Ik ben erg benieuwd of ze de kwaliteit in de breedte kunnen vasthouden en of Artest zo beslissend kan zijn als Ariza vorig seizoen bij vlagen was.

    Denver heeft ingeboed met het vertrek van Dahntay Jones, naar mijn mening de beste 1-op-1 verdediger die er nu in de NBA rondloopt, maar ik verwacht niet dat Billups, Anthony en Birdman het minder dan vorig jaar zullen doen. Bovendien kijk je over JR Smith heen die waarschijnlijk gaat starten dit jaar. Constant of niet, hij is een scorende machine, die als hij iets beter gaat verdedigen, heel veel aan dit team kan toevoegen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wie gaat de drietjes blaffen in Cleveland? Wat dacht je van Anthony Parker? En Delonte West is ook onderschat als schutter.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Komop, laten we nou niet doen alsof Anthony Parker en Delonte West schutters zijn. Het is een leuke oplossing, en ze kunnen een balletje schieten, maar niet meer dan gemiddeld. Ze hadden Kapono of Korver moeten halen. Duidelijk! Of misschien heeft LeBron drietjes staan poppen in de zomervakantie, in plaats van 300 kilo bandrukken.

    De Lakers hebben overigens hetzelfde probleem. Vujacic bakte er helemaal niks van afgelopen seizoen, Fisher is downhill en voor de rest..? Artest, Kobe, Walton, Farmar en anderen zijn ook geen schutters. Maar kunnen gewoon een aardig balletje schieten. Ze hebben geen Finley, Ginobili, Allen, Pierce, Korver, Kapono etc.

    Wat dat betreft staan San Antonio en Boston er beter voor. Ik tip San Antonio dan ook als grootste titelkandidaat. Hopelijk spelen ze nu wel een keer leuk. basketbal Maar dat kan haast niet anders met Tony Parker, Manu en Jefferson. Ze zijn een jaartje ouder, maar volgens mij gaan die mannen echt vlammen.

    Boston gaat ook echt ver komen, maar het zou me niks verbazen als er wat ego problemen in dat team komen. KG die zich opnieuw moet bewijzen, Rondo die een superhelden status heeft verworven naar de Chicago series en Paul Pierce die als eeuwige Boston zwerver altijd al gigantisch was. En dan heb je ook nog dikkertje Glen Davis die een ego van hier tot Afghanistan heeft door zijn uitstekende optreden in de playoffs. En daar zal de beste speler, maar meest bescheiden speler (Ray Allen) wel weer de dupe van worden.

    Maarja, als het aan mij ligt wordt Portland kampioen. Als je Brandon Roy, Rudy Fernandez, Jerryd Bayless in een team hebt zitten, dan verdien je dat gewoon. Wat een heldenteam is dat zeg. Puur genot. Hopelijk kan Oden dit jaar vlammen en samen gaan spelen met Aldridge. Een schietende vier (met high release), een power 5, en drie irritante pisventjes die alles kunnen erom heen. Aaahhh.. ik verheug me er nu al op. Go Portland!

    BeantwoordenVerwijderen
  4. Ow ja, JJ Reddick baby! Hij gaat het doen voor de Magic dit jaar!

    BeantwoordenVerwijderen
  5. 41.5% voor zijn carriere is idd maar matig voor Anthony Parker. Is niet meer dan gemiddeld, minstens de helft van alle guards schiet dat.

    BeantwoordenVerwijderen
  6. Haha, welke carriere? Bij Toronto? Komop nou zeg. Jongens als Troy Murphy, Anthony Morrow en Kevin Durant schieten ook dat soort percentages. Waar hebben we het over? Je gaat toch niet naar Toronto met een mindset om te verdedigen? Daar scoor je gewoon meer als de tegenstander, klaar.

    Als je tegen Cleveland niet verdedigt krijg je klop met 40 punten.

    BeantwoordenVerwijderen
  7. We zullen zien, dit seizoen zal vertellen wie gelijk heeft. Maar je vindt Murphy, Morrow en Durant dus ook maar gemiddelde schutters?

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport