Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 3 juli 2009

[ NFL ] Michael Vick en Plaxico Burress krijgen 'Stallworth-treatment'

De off season van de NFL is stil to toe. Geen blockbuster-trades en, logisch, nog geen verhalen over wie er wat goed doen in de trainingkampen. Die beginnen pas eind juli en tot die tijd moeten clubs hun roosters in orde krijgen. Maar daar gaat dit stuk niet over. Commissaris Roger Goodell is bezig de toekomst van Michael Vick en Plaxico Burress te bepalen. Hij wil binnenkort besluiten of hij met ze doet wat hij ook met Donte Stallworth deed: Ze voor onbepaalde tijd schorsen.

Roger Goodell wil dat zijn league een schoon imago heeft. Het liefst zou hij 55 ideale schoonzonen in elk team zien. Dat gaat niet lukken, maar je kunt altijd de boeven schrappen die te ver boven het maaiveld uitsteken. Plaxico Burress haalde de krantenkoppen door zichzelf eind vorig jaar per ongeluk neer te schieten. Michael Vick heeft vastgezeten voor het organiseren van hondengevechten. Het is goed in te denken dat Michael Vick ze als voorbeelden voor honderden andere spelers met een uitbundige levensstijl gebruikt: Blijf binnen de lijntjes kleuren of we gummen je uit de league.

In de NBA is een gelijksoortig geval aan de gang. J.R. Smith (Denver Nuggets) heeft net als Donte Stallworth iemand doodgereden. Extra morbide is dat het niet om een overstekende busganger gaat, maar om zijn maatje die naast hem in de auto zat toen hij crashte. Smith gaat nu voor dertig dagen 'jilla' in en het wordt interessant te zien hoe David Stern hier mee om gaat. Ik denk dat hij niks doet en Smith gewoon laat spelen komend seizoen. Het zou hem sieren hem in ieder geval een paar wedstrijden te laten toekijken, maar dat gaan we zien.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport