Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 10 juli 2009

[ NBA ] 9 juli. Carlos Bullzer?

De slechte woordgrap voor vandaag zit er op en ik ben nog niet eens begonnen. Er wordt gepraat over een Deal tussen verschillende teams die Carlos Boozer naar de Bulls zou sturen, Kirk Hinrich naar Portland en Tyrus Thomas naar Utah. Er zullen wel wat andere spelers toegevoegd worden om de sommetjes te laten kloppen maar wow. Zulke deals veranderen het gezicht van de league.

Als je volgend jaar een wedstrijd kijkt van Detroit, de Bulls, de Raptors, de Mavericks of een andere club (Spurs, Cavs, Lakers), zie je écht veel nieuwe gezichten. Ik weet niet of ik klaar ben voor een league waarin elk team structureel anders is. Het is alsof ik alle teams opnieuw moet gaan inschatten, want straks heb ik het idee dat iedereen volkomen vreemd is geworden. Hoe gaat Detroit of Dallas straks spelen? Geen flauw idee! Interessant wordt het zeker.

Kirk Hinrich wordt vaak 'overpaid' genoemd maar ik vind hem wel goed eigenlijk. Het is dat Derrick Rose vóór hem start maar voor andere teams in nood kan hij een startende guard zijn. In Portland is de concurrentie wat dat betreft nihil, Hinrich zal wel weer 35+ minuten gaan maken. Carlos Boozer moest weg in Utah, die geruchten stonden al in het oude testament geschreven. Boozer wordt altijd omringt door ruilverhalen, het zal voor de man zelf ook een opluchting zijn om ergens een nieuwe start te kunnen maken. En Tyson Chandler? Man. Dat was een grotere belofte dan de statement dat Bin Laden wel gepakt zou worden. Dude heeft nooit weten te overtuigen maar is verdedigend goed. Die kan in Utah wel wat brengen.

Tot slot lijkt het of Dwyane Wade jaloers is op LeBron James. Waar mediamakers zelf het verhaal om James in 2010 achterna jagen, zoekt Dwyane zelf de publiciteit om over zijn 'free agent-schap' te praten. En dan begint hij Miami af te zeiken (ze doen niet genoeg), op te hemelen (Pat Riley is THE MAN!) en te zeggen dat hij blijft áls ze contenders zijn. De Heat zullen de play offs wel halen volgend jaar en een jaar wijzer kunnen ze misschien wel een ronde verder komen. Wade zal wel blijven, en hoewel hij zegt dat het niet om de knaken gaat zal dit wel een strategie zijn om dollars te landen. Als het niet om het geld gaat ken ik nog een team in Brabant Zuid-Oost waar je terecht kunt, flapdrol.

Wade is pond-voor-pond één van de beste spelers in de NBA. Hij werkt aan zijn game, wordt nog steeds beter, wandelt volgend jaar zijn 'prime' binnen maar hij kan één ding niet leren. Groot zijn. LeBron James zal, zolang hij en Wade een in de NBA spelen, dominanter spelen dan Dwyane. Niet omdat hij beter schiet of beter drivet, ik vind zelfs dat Wade een groter 'hart' voor de game heeft dan James. Maar LeBron kan mensen overpoweren op een manier die Wade nooit kan leren. 'Flash' is chirurgische interventie verwijderd van LeBron's allure en dat is eigenlijk wel een sneu verhaal. Zoals Charles Barkley en Karl Malone altijd 'the next best' zijn tegenover Jordan zal Wade dat denk ik voor altijd houden met LeBron en Kobe. Life's a bitch.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport