Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 14 juli 2009

[ NBA ] 13 juli 2009. Nog geen nieuw thuis voor A.I.

Gesprekken tussen de Clippers en Allen Iverson zijn 'zeer serieus', aldus hoopshype.com. Nu weet ik niet hoe serieus gesprekken zijn als je elkaar niet onder ogen komt en één van de gesprekspartners in twee dagen al met drie andere teams in verband is gebracht. Redenen tussen haakjes: Iverson gaat nu naar de Bobcats (Larry Brown), Heat (Wade, Riley), Grizzlies (euhm?!?) of Clippers ('...').

Bij de Bobcats of de Heat komt Iverson in een situatie waarin hij kan helpen als deel van het team, waar hij niet de oplossing op zich is. Bij de Clippers en de Grizzlies geloven managers in een mirakel ofzo, dat Iverson ze, net als de Sixers tien jaar geleden, naar de finales kan helpen. Als A.I. voor hen kiest zullen ze bedrogen uitkomen. Ik heb te doen met duizenden fans die honderden dollars neerleggen om naar Iverson's desinteresse te kijken. En ik denk niet eens dat Iverson het slecht bedoelt.

De man schat zich te hoog in. Waarschijnlijk dacht hij vorig jaar in Detroit ook dat hij Billups zonder meer kon vervangen. Ooit kan hij dat, ongetwijfeld. Nu zal hij in de Clips- of Grizzlies-situatie tegen zichzelf zeggen: 'Hey, ik heb gekkere dingen met slechtere teamgenoten gedaan. Waarom niet?!?' Omdat je hart zit opgesloten in het lichaam van een basketballbejaarde. Je drijfveer en je ego passen niet in je lichaam, dat naar de maatstaven van vroeger een stuk sloophout is geworden. Jammer maar helaas, legendes kiezen hun eigen einde. Iverson wordt na Jordan de laatste onsterfelijke die zijn carrière te lang rekt. En Jason Kidd natuurlijk *proest*.

Ricky Rubio en zijn raadslui hebben een meeting met David Kahn van de Timberwolves. Zonder verdere details kun je natuurlijk niks met zo'n berichtje. Wat bespreken ze? Een 'halfvol-benadering' ziet misschien licht in de duisternis. Rubio die besluit toch naar Mineapolis te komen. Ik zie het glas als leeggegoten: Rubio eist waarschijnlijk een trade die Kahn hem niet wil bieden. Dan wacht je maar twee jaar. Minnesota heeft Rubio's rechten, of hij het nou wil of niet. Wat kan de draft harteloos zijn voor een achttienjarige uit Spanje.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport