Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 20 juli 2009

[ NBA ] 19 juli 2009. Hasheem Thabeet maakt money

De Grizzlies hebben Hasheem Thabeet getekend. De center krijgt 7.7 miljoen voor twee jaar, in lijn met wat de Rookie salarisschaal voorschrijft. De twee jaar zijn opvallend, Rooks worden vaak voor langer vastgelegd. Het lijkt op de inbouw van een verzekering voor de Grizzlies, voor als Thabeet echt zo slecht is als hij lijkt. Maar de 3.85 miljoen per, dat is bijna twee keer zoveel als iemand als Rajon Rondo vorig jaar. Hilarisch.

De center valt tot nu toe ontzettend tegen en heeft in de summerleague niets gedaan dat de keuze van de Grizz rechtvaardigt. 'ThaBeast' (ik heb hem verzonnen, onthoud waar je hem eerst las. Onthoud het...) heeft in 125 minuten twee assists gesprokkeld en zo'n 25 rebounds. Hij heeft in vijf wedstrijden slechts één keer in dubbele cijfers gestaan (10 pts) en... Ugh. Dit is de D-League. Wat moet de man brengen zodra hij tegen de Shaquille O'Neal's, de Dwight Howards staat? Dan is Marc Gasol ineens een All Star voor Memphis.

De Cleveland Caveliers lijken Jamario Moon aan zich te binden. Moon was een free agent na een avontuur in Miami en de Heat zullen hun optie om 'te matchen' wel niet gebruiken. Die hebben met Boozer en Odom belangrijkere zaken aan hun hoofd. Dwyane Wade zal het niet fijn vinden dat Moon gaat. De twee leken een leuke connectie op het veld te hebben. Verder was Moon een hardwerkende speler, een goede rebounder en een highlightfabriek. De tweehonderd man publiek in Miami zullen hem missen. Voor Cleveland is de signing wéér een goede stap. De strijd in het Oosten zal volgend jaar ongemeen spannend zijn nu Boston én Cleveland een pak nieuwe spelers hebben geopend. Orlando? Die hebben zoveel verloren dat ík ze persoonlijk als de nieuwe nummer drie zie. Maar dat dacht ik vorig jaar ook.

1 opmerking:

  1. Misschien dat dit: http://www.youtube.com/watch?v=yjADO-KPxzU Thabeet nog wat fans kan opleveren... :)

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport