Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 8 juli 2009

[ MLB ] Andruw Jones, speler met twee gezichten

Je weet niet wat je krijgt van Andruw Jones, als je een wedstrijd van de Texas Rangers bekijkt. De enige avond komt hij het veld niet in of raakt hij geen bal, de avond erna 'homert' hij belangrijke punten binnen voor zijn team. Gisterenavond behoorde tot die laatste categorie. Jones sloeg een bal het veld uit bij een 3-0 achterstand in de vijfde inning. Met twee man op de honken en zijn eigen run naar de thuisplaat werd de stand gelijk getrokken. Texas won uiteindelijk van de Los Angeles Angels met 8-5.

In zijn laatste vijftien wedstrijden kreeg Jones 13 'strikeouts' te verduren en raakt hij .222 van zijn ballen. Zijn carrière gemiddelde is .259. Hij slaat wél beter dan vorig jaar, misschien bekijken we dus een heuse come-back, en ook belangrijk: Hij heeft zes homeruns geslagen in zijn laatste vijftien games. Over de belangrijke bal tegen de Angels zei hij: 'After I got that big hit, everybody seemed to relax, and we got things rolling.'

Naar het verslag van MLB.com was Jones' homer niet de play die de ommekeer in de wedstrijd bracht. Vóór Jones' klapper was Michael Young aan slag. Young had in twee pogingen aan de plaat nog geen bal geraakt. Zijn zelfvertrouwen zal niet top zijn geweest en niets minder dan een goede bal het veld in zou voor een derde 'out' in de inning zorgen. Die goede bal kwam en Young haalde het eerste honk. De rest is, zoals ze zeggen, historie.

Op 14 juli vindt voor MLB de All Star Game plaats. De rosters zijn zo goed als bekend. Ik heb nooit zo'n wedstrijd gezien maar ik stel me voor dat pitchers boogballen gaan gooien zoals die jongen in die flauwe film over honkbal. Dat veldspelers het balletje 'behind the back' naar elkaar overspelen en dat iedere slagman a la Babe Ruth, the Big Bambino, aanwijst wáár een bal het hek overvliegt. Ik zal wel teleurgesteld worden, maar baseball begint me in ieder geval te interesseren. Het is een start.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport