Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 19 juli 2009

[ NBA ] 18 juli 2009. Wilcox naar Detroit

De Detroit Pistons hebben Chris Wilcox ingelijfd. Wilcox is na Charlie Vilanueva en Ben Gordon de derde leuke speler die voor Motown gaat spelen. Volgend jaar hebben de Pistons een compleet nieuw gezicht en waar Charlie V. en Gordon verdedigend 'niet geweldig' zijn, vind ik Wilcox wél een echte Piston. Een rauwe, harde powerdunker die niet vies is van het vuile werk.

Wilcox tekent voor twee jaar en zes miljoen. Een redelijke prijs, want we moeten niet doen alsof Wilcox een 'difference-maker' is. De man is pas 26, misschien dat hij onder de juiste begeleiding nog wat kan groeien. Hij heeft in het verleden laten zien dat hij, gegeven dat hij minuten maakt, 10+ punten en vijf rebounds kan pakken. Maar hij brengt ook energie, een statistisch punt dat (nog) niet in de boxscores is terug te vinden. Je zult van Wilcox nooit zeggen dat hij niet hard genoeg rent. Al met al een aardige signing van de Pistons en ik krijg steeds meer het gevoel dat Joe Dumars nog lang niet klaar is met dit team.

De Miami Heat lijken écht een kans op Lamar Odom te maken. De Heat wil hem weliswaar niet het grote geld leveren, maar lijken wel bereid hem voor vijf jaar in te lijven. Voor Odom is het op dit moment de keuze tussen L.A. (minder jaar, meer geld 'per') en Miami. Een keuze tussen een grote condo aan het strand of, euhm, een grote condo aan het strand. Verder moet hij de uitdaging proeven van 'iets bereiken' met D-Wade. Dat hij het met Kobe kon, hebben we nu gezien. Een samenwerkingsverband met Wade zou verfrissend zijn en bovendien zou de stad Miami hem met open armen terug ontvangen.

Als Odom bij Miami tekent, stijgt hij in mijn lijstje van spelers met 'heart'. Als talent in de NBA heb je twee prioriteiten. De eerste is een ring winnen, de tweede is basketballen waar je een goed gevoel hebt. Turkoglu koos voor Toronto omdat hij daar money kon maken, niet omdat het daar uit sportief oogpunt geweldig is. Dat vind ik kut. Odom kijkt nu of hij bij Los Angeles of Miami sportief de leukste rol krijgt. Geld lijkt, althans voor nu, van minder groot belang te zijn. Ik moedig dat aan. Odom zou dit weekend goed over zijn toekomst nadenken. Binnenkort dus méér over zijn situatie.

Marquis Daniëls, de beste speler ooit uit de WNBA, tekent bij Boston. Hij komt van een seizoen onder de radar bij de Pacers. Leuke speler voor de C's, die stiekem bouwen aan een nieuw kampioensteam. Maar waarom horen we eigenlijk nooit iets van de Pacers? En dan bedoel ik echt nooit. Er komt echt geen nieuws uit Indiana, al is er daar in het verleden genoeg gebeurd om die club interessant te maken. Fascinerend vind ik het. Volgens mij moeten er daar mensen in de PR-commissie en de communicatie-afdeling ontslagen worden.

1 opmerking:

  1. Spelen bij Miami zou idd wel beter voor zijn minuten zijn, kan ie weer lekker starten. Ik zie Odom het liefste als een soort point forward en hoewel ik de triangle offence geweldig vind zie ik hem toch liever bij de Heat met meer vrijheid.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport