Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 18 juli 2009

[ NBA ] 17 juli 2009. Antoine-betaler?

Dat nieuws wordt ook nooit gedoseerd hè. De enige dag heb je niks om mee te werken, de volgende ochtend zijn er tientallen dingen om te bespreken. De saaie stukjes voor vandaag: Yao Ming wordt aan zijn voet geopereerd, we zien hem nog terug in Rockets-tenue. De trade tussen de Clippers en Grizzlies (Zach Randolph voor Jason Richardson) is eindelijk officieel (klik). Dat wisten we dus op 1 juli al, al moet ik toegeven dat ik het was vergeten. En dan nu voor interessantere zaken:

Antoine Walker moet voor de rechter verschijnen over iets dat met gokken te maken heeft gehad. Walker kan het bedrag, dat rond een miljoen dollar zou liggen, wel missen. Hij betaalde borgsommen en prosecutie-kosten alsof het tips in een restaurant waren. Maar de man heeft wel stijl zeg. Hij zit tot zijn kale kruin in de nesten en gaat dan doodleuk een VIP golftoernooitje afwerken. Niemand daar wist van Walker's problemen, een vrouwtje herkende hem van televisie en nu is er heisa waar 'Toine het liefst gewoon door was gegaan met putten. Beetje weddenschapjes leggen met de ruitjes-dragende bejaarden daar. Want zo is hij.

Wat een leven heeft Antoine zeg. Nu dit verhaal, hij was een ziekte in zijn tijd in de NBA en een jaar geleden ofzo werd hij thuis overvallen. Schijnbaar werd er zelfs een geweer in zijn snufferd geschoven. Je bent een ster bij de slechte Celtics, rolspeler in het kampioenschapsteam van Miami in '06, wordt thuis haast doodgeschoten en komt in gokschulden terecht. Antoine Walker's leven is een beursgrafiek met hoge pieken en diepe dalen.

Chris Paul houdt er rekening mee dat hij volgend jaar wel eens een ander tenue kan dragen. Zijn New Orleans Hornets worden ernstig getroffen door de dalende salary-cap. De Hornets moeten 'luxery tax' betalen voor elke dollar die ze volgens de league teveel uitgeven en door Paul te dealen zouden ze tientallen miljoenen kunnen besparen. Nu zal het echt zo'n vaart niet lopen: Je gaat de beste guard in de league niet voor wisselgeld verkopen. Maar zijn twijfel geeft wel een signaal af. Er is een reële kans dat New Orleans absurde telefoontjes aanneemt om gekke deals te sluiten, alleen om geld te besparen.

Tyson Chandler en Predrag (Peja) Stojakovic verdienen absurd veel geld voor belachelijk weinig productie. De Hornets zullen werkelijk elk aanbod aanhoren om hun salarissen (44 miljoen in vier jaar, samen) een beetje kwijt te raken. Aflopende contracten van andere teams zullen ze misschien opslokken, ook al krijgen ze er geen superster voor terug. Jermaine O'Neal van Miami misschien? Dat contract loopt nog maar één jaar en de Heat willen een grote knul die onder de borden kan knallen. Chandler kan dat enigszins. Maar dat is speculatie. Ik verwacht in ieder geval íéts in New Orleans.

De Miami Heat maken een hoop herrie maar er lijkt -nog- niks te gebeuren. Carlos Boozer intresseert de Heat en nu Millsap bij Utah blijft lijkt Boozer écht uit Utah weg te moeten. Hij staat bij Miami nu op de wishlist tussen Lamar Odom, Allen Iverson en misschien nog tien spelers die Riley graag in rood-zwart zou zien. Van die spelers zie ik Odom het liefst komen, daarna A.I. en ik geef werkelijk niks om Boozer. Volgens mij verliezen spelers hun charme zodra ze voor Utah gespeeld hebben. Zelfs Kirilenko boeit me niet meer, wat is dat toch?

Genoeg voor vandaag, vanavond of morgen misschien méér maar ik heb een moeilijke kater en ik wil gewoon een dutje doen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport