Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 1 juli 2009

[ NBA ] Let's talk Motown

De Detroit Pistons hebben coach Michael Curry ontslagen. Het is de eerste grote move in wat ongetwijfeld een drukke off season gaat worden voor de club uit Motown. Kenners waren het meteen over één zaak eens: Dit ontslag is de eerste veeg van een bezem die Joe Dumars door de club gaat halen. Curry moest boeten voor een waardeloos seizoen waar hij slechts deels schuld aan had. Iverson gaat weg, Rip Hamilton volgt misschien wel. En Detroit heeft geld genoeg om gaten te vullen.

Door Tiel van den Heuvel

Joe Dumars is general manager voor de Pistons. Hij haalde in het begin van vorig seizoen Iverson voor Billups, en de rest is -zoals ze zeggen- geschiedenis. Billups bloeide op in Denver, Iverson straalde het hele seizoen de honger van een anorexia-patiënt uit. 'The Answer' fakete een rugblessure maar kreeg wel Rip Hamilton op de bank. Hamilton, één van de beste werkers in de league, raakte terecht gefrustreerd. Kortom: Als er iemands kop moest rollen, was het wel die van Dumars. Curry moest met Iverson, een boze Hamilton, een ruwe Stuckey en een over-the-top Rasheed Wallace iets neerzetten? Hij haalde de play offs met alleen Tayshaun Prince als betrouwbare speler!

Voor Dumars moet het nu 'do-or-die' zijn en de eerste tekenen zijn positief. Hij lijkt van plan de enorme som geld die de Pistons hebben liggen tot de laatste cent te gaan spenderen. Door een dollar-etend gezwel dat uit wordt gesneden (Iverson), andere free agents (Rasheed Wallace, Antonio McDyess) en goedkope spelers staat Detroit pas voor iets meer dan veertig miljoen dollar in de boeken voor volgend jaar. Met nog twee open rosterspots (misschien kopen ze nog iemand uit) kunnen ze nu spelers aantrekken in de zes-tot-acht-miljoen omgeving. Dat zijn de mannen die van een matig team ineens een leuke outsider kunnen maken.

De eerste berichten spreken over Ben Gordon en Charlie Villanueva die gesprekken in Detroit aangaan. Charlie V. werd dus niet meer nodig geacht in Milwaukee, Gordon is een free agent. Ben Gordon zal niet de fout van vorige keer maken, door de te wachten op een grotere deal die niet komt. Als een te kleine 2-guard die niet kan verdedigen adviseren mensen hem waarschijnlijk voor die acht miljoen te gaan. Charlie Villanueva past denk ik beter in Detroit. Ook geen verdediger, maar wel speler op een positie waar behoefte aan is bij de Pistons. Geen bad boy, wel een goede scorer en een betere Twitteraar. In het geval van Gordon: Ik zie hem niet samen met Stuckey spelen en had ook liever gezien dat de Pistons Rodney Stuckey wat meer kans geven.

Je leest binnenkort ongetwijfeld meer over het doen en laten van de Pistons, ik hoop dat jullie me deze extra entree vergeven.

1 opmerking:

  1. De Clippers zijn er in geslaagd om Zach Randolph te dumpen! En ze krijgen er in 2010 capspace voor terug. Wordt dit het eerste jaar waarin ze alleen maar goede moves gaan maken?

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport