Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 7 juli 2009

[ NBA ] 6 juli 2009. De strijd om David Lee

David Lee lijkt het verhaal van de vroege off season te worden. Waar andere deals binnen een zucht en een scheet werden voltooid, duurt het lekker lang voor duidelijk is waar Lee volgend jaar speelt. Voor zijn cashflow betekent het uitstel waarschijnlijk een een getal met zes of zeven cijfers. Lee gaat betaalt krijgen, en waarom ook niet, vorig jaar was hij een leuke big guy met opvallend goede wedstrijden. Het laatste nieuws plaatst de center van New York (sinds 1 juli free agent) in Portland. Ook de Grizzlies zijn (zo uit mijn hoofd) genoemd, net als veel andere teams. Lee en zijn agent wachten terecht rustig af. Hij kan een top drie speler zijn voor een matig team of een solide vierde of vijfde optie bij een goede club.

Allen Iverson speelt volgens bronnen honderd procent zeker NIET in Chicago volgend jaar. Als ik een opgeluchte zucht digitaal kon overbrengen, beschouw dit dan als het moment dat je de wind van voren zou krijgen. De Miami Heat zouden naar Iverson als een optie kijken. Daarmee verwachten ze dat a) Iverson van de bank wil komen en b) Iverson genoegen neemt met de acht minuten per wedstrijd dat Wade niet speelt. Ik zie Wade en Iverson niet samen spelen, twee ballhogs eerste klas maken de rest van de ploeg dan compleet nutteloos. Bij Wade is dat niet erg, zo draait hij de club al jaren. Iverson heeft niet meer de game om zulke fratsen uit te halen.

Ik denk dat Iverson een soort Steve Francise wordt. Een onmiskenbaar talent waar gewoon geen plaats meer voor is in de NBA. Een slechte teamgenoot, een alleenspeler. Stiekem hoop ik ook dat Iverson het zelf voor gezien houdt. We herinneren hem ons dan nog enigszins op een positieve manier, niet als de moordenaar van respectabele teams.

Phil Jackson heeft toegezegd dat hij volgend jaar terug is bij de Lakers. Sommigen zullen dat dapper noemen, sommigen onnodig na de tiende ring die hij een paar weken terug won. Ik noem het, euhm, laat me denken, 'verdomme gewoon je werk doen!' Jackson heeft nog een jaar een contract, het is niet meer normaal dat hij terug komt. Het is toch niet dat iemand aan de lopende band bij campina er mee ophoudt als hij de vijfmiljoenste liter volle melk in een karretje heeft gestapeld? Ook al is hij de eerste die het doet in de historie van de zuivelgigant? Ik heb alle respect voor Phil Jackson maar dat we ons überhaupt afvragen óf hij terugkomt, dat is toch niet juist?

Tot slot is de concensus onder kenners dat Steve Nash wel eens in Phoenix kan blijven. Dat stemt me droevig. Phoenix stevent af op een seizoen met minder winstpartijen dan mijn team vorig jaar, en wij spelen maar twee-en-twintig wedstrijden (en werden negende). Ga lekker ergens voor twee miljoen ballen, jaag desnoods een ring achterna die je verdient. Blijf. Niet. Bij. Phoenix.

Twee mededelingen van huishoudelijke aard: 1) Ik vind het vet als jullie reageren, negatief en positief, dus keep 'em coming. Nodig vooral ook anderen uit om mee te discussieren ;) 2) Ik ben bezig met iets groots. Stay tuned voor een groot artikel dat misschien wel in twee delen geplaatst moet worden.

2 opmerkingen:

  1. Misschien heel ver gezocht maar zou Iverson niks voor New York zijn? Laat hem een jaartje los gaan samen in de seven seconds or less offence, leuk voor de fans, nog 1 jaar een aantal 40+wedstrijden van de man voordat in 2010 een echt grote naam wordt binnengehaald in the big apple. Iverson speelt zich weer in de picture waardoor Memphis of de Clippers vast wel zo dom zijn om hem nog een jaar flink te betalen.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Twee dingen: Nash staat nog een jaar onder contract bij Phoenix, dus hij kan niet zo maar even ergens anders tekenen voor twee miljoen, dat kan volgend seizoen pas.

    Verder is Lee natuurlijk restricted, dus NY kan alles matchen als ze zouden willen. Het lijkt veel ploegen tegen te houden. Millsap (Utah) heeft ook nog geen enkel bod gehad. Ploegen focussen zich eerst op de unrestricted free agents. Lee en Millsap moeten zich misschien wel tevreden stellen met de qualifying offer. Ben wel benieuwd of iemand gaat proberen Millsap en Lee weg te halen met het risico dat Utah en NY matchen;

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport