Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 24 juli 2009

[ MLB ] Buehrle pitcht 18e 'perfect game' in historie

Mark Buehrle, pitcher voor de Chicago White Sox, werd gisteren de achtiende persoon die een 'perfect game' gooide in de historie van Major League Baseball (MLB). Zijn ploeg versloeg de Tampa Bay Rays met 5-0. De laatste perfect game werd op 18 mei 2004 door Randy Johnson gegooid.

In een 'perfect game' mag geen enkele speler het eerste honk bereiken. Je mag als pitcher op geen enkel moment in de wedstrijd vier wijd gooien, iedereen die op je plaat verschijnt moet je er af gooien of hopen dat zijn bal gevangen werd. Met dat laatste is een belangrijke factor voor de perfecte wedstrijd genoemd: Zonder goede verdediging is een pitcher zo goed als kansloos. Gisteren ving Dewayne Wise een bal die al op zijn weg over de schutting was. Wat bij een tragere of minder gemotiveerde veldspeler voor een homerun had gezorgd, werd de eerste out in de beslissende negende inning. Na een strike-out voor de tweede 'out' en een grondbal die naar het eerste honk werd gegooid, was de perfecte wedstrijd compleet.


Buehrle wordt gefeliciteerd met het schrijven van historie (foto Jim Prisching / AP MLB.com)

Afgelopen 10 juli had Jonathan Sánchez ook kans op een perfect game. Base-man Juan Uribe hield zijn zenuwen toen minder onder bedwang dan Sanchez en verprutste een hit die Chase Hiedly een honk hielp te bereiken. Zijn game bleef toen bij een 'no hitter', wat ook niet bepaald onverdienstelijk is. Dat laatste moet iemand me overigens uitleggen. Wordt een pitcher niet bestraft voor de fout van een baseman? Goed denkwerk van de statistici, Sánchez werd echt gefopt toen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport