Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 9 juli 2009

[ NBA ] 8 juli 2009. Shawn Marion naar de Mavs

Shawn Marion is geen hele stoere speler. Hij staat wel bekend om zijn defense maar een échte stopper is het ook niet. Een erg goede rebounder, aardige scorer. Toch voelt het, op een plek die ik niet aan kan wijzen, als een goede 'fit' voor de Dallas Mavericks. Zij haalden Marion binnen via een ingewikkelde sign-en-trade met vier teams die ik verder niet uitgebreid ga beschrijven, dat doet ESPN wel voor me. In het kort: Stackhouse is (eindelijk) weg bij Dallas, Toronto kan Delfino misschien weer aantrekken en Devean George moet alsnog van team wisselen.

Enige speler die er hier toe doet, voor mij, is Marion. Stackhouse wordt waarschijnlijk uitgekocht en die eindigt misschien wel weer bij de club waar hij is vastgeroest, maar dat gaan we zien. Maar Marion. Een unieke speler. Een soort Lamar Odom, je kunt niet zeggen wát zijn spel is. Hij creëert niet zijn eigen kansen maar maakt optimaal gebruik van goede playmakers (Dwyane Wade, Steve Nash). Hij reboundt goed maar verdedigend vind ik hem overschat, maar solide. Hij maakte vorig jaar op onverklaarbare wijze zo'n 17.000.000 dollar, wat een tikje overdreven is voor iemand die nooit de moeite heeft genomen te leren schieten. Hij rent hard. Schijnt een verschrikkelijke teamgenoot te zijn.

In Phoenix wilde Marion weg omdat hij 'the man' wilde zijn, in Miami boterde het niet met zijn ploeggenoten en Toronto leek geenszins van plan Marion te houden. Kan hij in Dallas opleven en eindelijk de rol naar zich toetrekken die hij al zo lang voor zichzelf ziet? Een grote lelijke Duitser denkt daar, waarschijnlijk, anders over. Jason Terry en Josh Howard denken daar anders over. Jason Kidd niet, die zou de bal nog naar een ballenjongen passen voordat hij zelf een dreiging wordt. Wil iemand bijhouden hoe vaak ik dit seizoen onderhande, onnodige pimpslaps aan Kidd's adres geef? Ik zet in op 50+.

Verder nog een leuk, klein verhaal dat werkelijk waardeloos is zonder beeldmateriaal. Maar het maakt LeBron, al is het maar voor vandaag en misschien morgen, sterfelijk. Tijdens een pick up game na de 'Nike LeBron's Skills Challenge' dunkte ene Jordan Crawford over de King heen, schijtte dus recht op zijn troon tijdens een weekend dat naar James vernoemd is. In de stem van de Quake-voiceover: 'Hu-mili-ation.....' En nu komt het absurde van het verhaal: Er waren cameramensen de wedstrijd aan het filmen en mensen van Nike, oh God, pakte hun tapes af. Het mocht niet uitlekken, wat er daar gebeurde. In een loods bij Area 51 halen overheidsinstanties opgelucht adem. Over cover-ups gesproken. Voor wat het waard is kun hier lezen wat Jordan (what's in a name...) over het incident te vertellen heeft.

Tot slot: Dahntay Jones gaat voor vier jaar naar de Pacers. Leuke spelers en met elf miljoen voor vier jaar zeker niet te duur. Ik vind vier jaar misschien iets te lang voor een speler die duidelijk baat had bij het spel van Denver. Snel, energiek, hosselhossel. De Pacers zijn als ploeg een flinke stap terug en voor sommige spelers is het dan moeilijk dezelfde hustle-mentaliteit te brengen. We gaan het zien. Hier. Op AmerikaanseTopsport-punt-nl.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport