Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 14 juli 2009

[ NFL ] Hoe zit het met Brett Favre?

Het is weken, maanden haast geleden dat er elke dag quasi-nieuws over Brett Favre naar buiten kwam. Favre ging na 2007 met pensioen, kwam terug en hield het na '08 weer voor gezien in de NFL. Hij ging weg bij de NY Jets, informeerde de coaching staff dat het 'tijd werd naar iemand anders te kijken' en Favre kan nu tekenen waar hij wil. De Minnesota Viking willen hem hebben. De quarterback lijkt er heen te willen. Wat staat een verbond in de weg? Een lichaam (arm) dat wel eens wat anders wil dan een varkensblaas overgooien.

Hoe erg wíllen de Vikings Favre's diensten binnenhalen? Er is een tijdje een sprake geweest van een deadline, aldus de media. Brett Favre moest toezeggen voor Minnsota te willen spelen voor die-en-die dag, anders zouden ze doorgaan met de aanwezige QB's. Die datum ligt inmiddels lang achter ons en Minnesota doet niet langer alsof ze niet wanhopig zijn: Ze geven Favre de tijd tot trainingskamp begint, of daarna, om zich bij het team te voegen. Bedenk wat dat met de reeds aanwezige ballengooiers doet. Die vragen zich tot de eerste wedstrijd begint af of ze mogen starten of schrale minuten in blowouts mogen spelen.

Een analyticus op NFL.com brengt een goed punt: Favre is het wachten waard. Minnesota heeft in Adrian Peterson één van de beste spelers in de NFL rondlopen waar verdedigingen hun stand op aan moeten passen. Door Peterson te respecteren krijgt Favre méér ruimte. Je hebt een bewezen veteraan die elke defense wel ooit gezien en verslagen heeft, en hij krijgt zeeën van tijd. Receivers in Minnesota kunnen niet wachten tot 31 juli, om te zien of Brett Favre op trainingskamp verschijnt. Waarom het ook zou kunnen werken: Favre kent de plays van Minnesota, hij is bekend met de tactieken en hoeft geen boekwerken uit zijn hoofd te leren.

Grappig dat ik dit stuk type nadat ik over Iverson moest concluderen dat het jammer is dat zijn kaars zo moet doven. Ik denk dat veel NFL-fans ook zo over Favre denken: Stop. Het is mooi geweest. Maar ik herhaal mezelf hiermee: Legendes kunnen hun eigen einde kiezen. Als Favre nog een jaar door wil gaan, doet hij dat. En in deze vind ik dat niet erg. De man heeft de meeste 'passing yards', 'passing touchdowns', de meeste attempts, noem maar op, in de geschiedenis van de league. De meeste interceptions ook, hij zorgt voor highlights aan beide kanten van de bal. Ik hoop dat hij nog een jaar blijft. Ik ben de sport vorig jaar pas gaan volgen, laat mij aub. één jaar van zijn kunsten genieten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport