Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 21 juli 2009

[ baseball ] Honkbalshirt.nl ondersteunt lokaal talent

De Koninklijke Nederlandse Baseball- en Softbal Bond (KNBSB) start tijdens World Port Tournament in Rotterdam een uniek initiatief om de talentontwikkeling van honkbal (waaronder de baseball academies) te stimuleren. Creatieve honkbalfanaten kunnen op www.honkbalshirt.nl een eigen shirt ontwerpen, waarmee ze het Nederlands honkbalteam tijdens het WK massaal kunnen ondersteunen. Uit alle inzendingen wordt na het prestigieuze World Port Tournament een winnaar getrokken. De actie is op touw gezet in samenwerking met Reebok, die het winnende honkbalshirt in productie neemt.

Het winnende shirt wordt hierna als merchandise verkocht bij het Wereldkampioenschap, dat van 13 tot en met 20 september wordt gehouden in diverse speelsteden in Nederland (Amsterdam, Rotterdam en Haarlem). De netto winst van het shirt komt direct ten goede aan het KNBSB talentontwikkelingsprogramma. Met dit opleidingsprogramma probeert de KNBSB te kapitaliseren op het succes tijdens de World Baseball Classic.

De Nederlandse bond groeide de afgelopen vier seizoenen naar 22 duizend actieve leden en is hiermee één van de snelst groeiende honkbalbonden van Europa. “De aanwas van onderaf blijft een kritieke succesfactor. Regeren is vooruitkijken en dus is het goed om strategisch te investeren in de toekomst van de honkbalsport in Nederland. De kwantitatieve benadering leidt hierbij met een goede benadering ook tot kwaliteit, zowel op het gebied van breedte- als topsport,” aldus Robert Eenhoorn, technisch directeur bij de Nederlandse bond.

Het winnende shirt wordt in samenwerking met Reebok op ludieke wijze onthuld voorafgaand aan Nederlandse gedeelte van het Wereldkampioenschap. Bart Cordemeijer, Sales & Marketing Manager bij Reebok EMEA: “Het sportlandschap verandert voortdurend. Het Nederlandse honkbalteam heeft laten zien dat deze traditionele American Sport stevig is verankerd in onze Nederlandse sportstructuur. Reebok wil de bond met dit soort initiatieven ondersteunen in het realiseren van de doelstellingen, zodat deze geweldige tak van sport verder kan doorstoten naar de top van actieve en passieve sportbeleving in Nederland.”

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport