Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 21 juli 2009

[ NBA ] 20 juli 2009. Nash blijft in Phoenix

Steve Nash, guard van de Phoenix Suns, tekent bij. De PG wil nog twee jaar in Phoenix blijven voor elf miljoen per jaar. Een toezegging van Grant Hill dat hij ook blijft plakken, trok Nash over de streep. En nu het íets stiller rond Amare Stoudemire is, shit, misschien blijft Phoenix wel een okay team. Van Nash is de move slim omdat het hem aardig wat geld betaalt dat hij de volgende zomer niet gekregen zou hebben. De Salary Cap krimpt, maar daar hoeft slimme Stevie nu geen rekening meer mee te houden.

Leuk detail, dat ik persoonlijk nog niet wist: Als je (net als Nash) een 35+er bent, staat de NBA niet toe dat je een contract voor langer dan twee jaar krijgt. Dat is slim van ze. Toch meen ik dat Jason Kidd voor drie jaar tekent bij de Mavs. Mijn hoofd kraakt. Waarschijnlijk geldt het alleen voor 'extensions'. Nash staat nog één jaar onder contract, vandaar. Toch vind ik de move, mweh, een beetje krom. In plaats van de afgelopen maanden bezig te zijn geweest om sterren binnen te halen, is het management van de Suns alleen in touw geweest Nash te behouden. Ik weet het, ik weet het, tweevoudig MVP blablabla. Maar we gaan toch zeker niet doen alsof Nash nog in de categorie van Chris Paul, Deron Williams en (sinds kort) Derick Rose valt hè? Goed. Nash is te traag om ook maar iemand te verdedigen en tenzij er een wensput in Arizona gedolven wordt, zal hij in de toekomst alleen nog maar matiger worden. De laatste jaren lag hij de helft van de tijd met een ijszak op zijn rug. Hoe moet dat er over twee jaar uitzien?

De Orlando Magic naderen een deal met forward Matt Barnes. Het wandelende plaatjesboek, voorheen (ook al) Phoenix Suns, zou er twee jaar gaan spelen. Orlando doet flink zijn best een blogger in Nederland voor paal te zetten. Barnes, VC, Gortat en een fitte Nelson... Die wil ik wel eens in actie zien tegen een elite club. Het ziet er in ieder geval niet meer zo somber uit in het doorgaans zonnige Orlando. Barnes is een atletische 'vuilnisman' die de dingen doet waar Rashard Lewis of iemand anders bij de Magic geen zin in heeft; het type speler dat elke ploeg met aspiraties ten minste één rond moet hebben lopen. Was dat wat er vorig jaar ontbrak? Dat zien we over enkele maanden.

Tot slot heeft Quentin Richardson een record gezet voor meeste aantal club in een paar dagen tijd. Binnen een week heeft hij meer teams versleten dan Kobe Bryant, LeBron James en Dwyane Wade bij elkaar! Dat is ook wat! Hij ging van de Grizzlies naar de Clippers en die laatsten stuurden hem weer door naar Minnesota in ruil voor Sebastian Telfair, Mark Madsen en Craig Smith. GM David Kahn van de Wolves zegt dat we er niks in mogen zien maar Madsen en Smith moesten natuurlijk weg omdat Al Jefferson en Kevin Love hun minuten oppeuzelen en Telfair, hey, noem het 'wishful thinking' maar misschien geloven ze écht dat Ricky Rubio zich binnenkort meldt. Ik heb m'n broek al op m'n knieën. Of gaat dat te ver?

Tot slot roept Carlos Boozer om het hardst hoe graag hij wel niet naar Miami wil. Ik stel voor dat hij zijn contract inlevert en voor die paar miljoen gaat spelen die Miami wel kan missen. Oh, zo graag wil hij er dus niet spelen... Hij blijft maar zaniken over hoe fijn het wel niet met D-Wade zou zijn. Ik zou denk ik liever, als speler van Boozer's natuur, met Deron Williams spelen. Die passt meer, makkelijker om zelf in de scorebox terecht te komen. Maar het weer, de limelights, Boozer ziet het helemaal zitten. Het management van de Utah Jazz (waar Booz' speelt) heeft vrede met zijn wensen en zal hem binnenkort wel wegsturen voor iemand die wél trots om muziek in Salt Lake City te brengen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport