Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 30 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 29 juni 2009

De dag waarop we ons hoofd schudden met de kin omlaag in herinnering aan de carrière van Yao Ming. De boomlange center van de Houston Rockets is nog steeds niet hersteld van zijn voetblessure. Dat is slecht. Het vooruitzicht was dat hij het komende seizoen ook niet zou spelen. Dat is slechter. Nu wordt er gesproken over de mogelijkheid dat zijn -slik- volledige loopbaan wel eens afgelopen zou kunnen zijn. Dat laat meer Chinese basketballfans aan de grond dan een storm op vliegveld Shanghai.

In het kort is zijn voet opnieuw gebroken. Hij is vorig jaar geopereerd aan zijn voet. Die brak in de series tegen de L.A. Lakers opnieuw en sindsdien weigert zijn stappert te genezen. Volgens bronnen in de hoge kringen van de NBA geven de Rockets toe dat het wel eens een heel seizoen kan duren voordat Ming weer kan ballen. Ze krijgen echter een onuitgesproken woord mee dat het wel eens langer kan gaan duren. Er hangt nu veel van af wat de Rockets en Yao besluiten te doen. Gaan ze voor de simpele gipsbehandeling dan lijkt dat een oplossing voor de korte termijn. Dat is, met een frame als dat van Ming op die voet, vragen om problemen. Die voet zal opnieuw breken onder het gewicht van 'the Wall of China'. Gaan ze extensief opereren dan is de kans groot dat het probleem na volgend jaar is opgelost, een eeuwigheid in NBA-termen.

Als ik het te vaak over Rubio heb, laat het me weten. Maar het onderwerp gaat me aan het hart als een pacemaker. Ten eerste komt hij het dichtst bij Jason Williams, sinds Jason Williams '01. Ten tweede ben ik sinds Jason Williams '06 op zoek naar een nieuwe favoriete speler, een titel die ik aan Rubio gaf zodra ik hem op de spelen zag zien spelen. Ten derde vindt m'n vriendin hem ook leuk, ik zag een excuus om samen basketball te kijken volgend seizoen terwijl zij eigenlijk Carcasonne wilde spelen. Maar die dingen gaan niet gebeuren. Hoewel...

Rubio is in Minnesota om te praten over zijn buy-out in Spanje (positief!) en 'zijn carriere'. Hoewel heel vaag geeft het wel aan dat Rubio echt graag in de NBA wil spelen. (Via truehoop.com:) Hij gaf zelfs in de camera toe dat hij de komende jaren uberhaupt voor niets speelt om zijn buy-out te kunnen betalen. Omdat het zijn droom is. Maar nu krijgt Rubio achterhandse 'pimp-slaps' van spelers in de league. Rudy Gay, een gast die normaal onder de radar vliegt, gaat de kranten in met een quote dat hij nu al weet dat Rubio 'trouble' is. Brandon Jennings, een Rook die nog nooit iets bewezen heeft, wil Rubio neersabelen. De Spanjaard komt straks de league in met een bullseye op zijn maatje S. Mooi, want hij gaat die mannen laten zien wat Euro's kunnen. Als Kobe Bryant, Chris Paul en Deron Williams vertellen dat je de shit bent, ben je smeriger dan een tweedehands condoom.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport