Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 15 juni 2009

[ NBA ] Time Out!

Het is rust in de wedstrijd tussen de L.A. Lakers en de Orlando Magic. De Lakers staan met tien punten voor en zijn hard op weg het kampioenschap vanavond te winnen. Kobe scoort als een kampioen, Pau speelt overal op het veld en Lamar Odom (hoogste +/- score) vult de boxscore als een vakkenvuller. Trevor Ariza is, zoals Jeff van Gundy het subtiel zegt, knaken aan het maken met harde D en het knocken van drietjes. Aan de kant van de Magic heeft Rafer Alston de meeste schoten (not good!), Dwight Howard en Alston hebben beiden negen punten en Turkoglu en Lewis zijn nog niet op komen dagen. De tweede helft is voor de Magic om te winnen. Laten we eens kijken. Vanaf nu sta ik mezelf toe alleen in de time outs te typen. Wat is er gebeurd en wat gaan we zien?

Door Tiel van den Heuvel

6.37 (derde kwart)- Lamar Odom popt twee drietjes, net als de Magic terug lijken te komen in de wedstrijd. Elf punten voorsprong voor L.A. en Stan van Gundy kan niet langer aanzien dat Rafer Alston het team op sleeptouw probeert te nemen. Dit is tijd voor de echte sterren om op te staan en alleen Rafer straalt daarvoor het nodige zelfvertrouwen uit. Props daarvoor naar Alston maar als hij zich ontwikkelt tot je go-to-guy heb je een probleem. Courtney Lee kan Kobe niet aan, maar wie kan dat wel? Dwight Howard moet slimmer spelen tegen Gasol, die echt geniaal staat te spelen. Zijn aanvallende fout net, zijn derde, was een play waar Howard patent op heeft. Dribbel over rechts omhoog, schouder erin voor het hoekschot of een draai voor de dunk. Gasol zag het perfect en kreeg de fout mee. Oh, we beginnen weer!

3.09 (derde kwart) - Los Angeles 71, Orlando 57. En het is niet eens de Magic's time out. Rashard Lewis wordt gecalled en moet kleur bekennen deze wedstrijd. De Lakers lijken te durven leven met drietjes van Lewis en Lewis antwoordt door elke bal te klinken als een vrije worp van de Shaqster. Hij is 1/7 van drie-land en 3-12 over het hele veld. Als Lewis niet vlug een knop om kan draaien en raak gaat schieten, gaan de Lakers deze pot gemakkelijk winnen.

12.00 (vierde kwart) - Een dikke vrouw zong naar me dat deze wedstrijd 'over' als de succesperiode van Take That. 76 - 61 Lakers en ik zie geen enkele oplossing. Soms is een sprankje hoop voldoende om een pot in ieder geval weer spannend te maken maar op een nacht waarin a) Lewis niet speelt, b) Turkoglu niet goed speelt, c) Dwight Howard vijf fouten heeft en d) Rafer Alston helemaal 'Skip to my Loo' gaat? Hoe? Ik vraag je: Hoe? Het is gewoon 'een van die nachten' waarop de basket smaller is dan normaal en de bal aanvoelt als een kubus. Niet fijn, als zo'n avond in de finales valt. Chokers.

8.13 (vierde kwart) - Kobe Bryant popt een prachtig drietje, 83 - 67. JJ Redick verdedigt hem en, nee dit is geen fictie, dat doet hij eigenlijk best aardig. Bryant moet werken voor zijn punten maar een punt dat al eerder gemaakt is wordt hier ondersteund: Goede offense verslaat goede D, altijd. Bryant is, nu de eindstreep in zicht is, niet te stoppen. Verder moet Orlando plays gaan krijgen van Jameer Nelson die niet inside gaat om te scoren, maar om te passen. Hij is op dit moment de Rajon Rondo van vorig jaar, al wonnen de C's toen wel het kampioenschap. Je moet inside gaan om te scoren, als dat niet lukt pass je. Nu gebeurt het andersom. Verder moeten de Magic niet langer proberen die pick 'n roll met Gortat te gebruiken. Howard moet er sowieso in. Het is wanhoop-tijd! Dit wordt lelijk...

5.50 (vierde kwart) - Geen verandering. Niets. Jameer Nelson speelt niet meer. Courtney Lee verdedigt Kobe zo goed als dat gaat. Lamar Odom vermoord de Magic met zijn rebounds en Trevor Ariza plaatste net een uitroepteken achter de overwinning met een prachtige alley oop. De Magic zijn heel ver gekomen met hun filosofie om zoveel mogelijk drietjes te schieten, die zijn meer waard dan tweepunters, maar vanavond breekt het ze op. Ze hebben vier van hun twintig pogingen raak geschoten en dat is simpelweg niet goed genoeg. De Magic van '09 gaan de boeken in als het zoveelste team dat ten onder ging aan wat we de Antoine Walker-filosofie moeten noemen.

1.12 (vierde kwart) - De laatste Time Out van het seizoen, de laatste reclames in deze finales. Dat zou je hopen en denken tenminste. Lakers voor met een punt of tien en Gasol net met een geweldige verdedigende actie. Lewis inside, omhoog, block van Gasol die uiteindelijk tot vrije worpen voor Ariza leidt. De Lakers zitten in hun hoofd al aan de Moët tijdens de vlucht naar huis. Behalve Kobe, die zal morgen wel vroeg op moeten om te trainen. Want er is altijd volgend jaar. Bryant zal wel MVP van de finales worden, dat wordt de superster van het winnende team meestal, maar ik hoop dat hij beseft dat hij veel aan Gasol, Odom en Ariza te danken heeft.

40.4 seconden (vierde kwart) - Dertien punten voorsprong L.A. en een klein feestje in de huddle tijdens deze time out. Ik zou betalen om te horen wat Stan van Gundy zijn team nu zegt. Goed. Dit was hem. Dit wordt een vrije worpen wedstrijd en dat ga je met een achterstand van meer dan tien punten niet winnen.

0.00

Een lach! Kobe lacht! Dat is voorpaginanieuws. Phil Jackson lijkt de komedie ook te beseffen want de Zen-meester kijkt alsof hij zelf stiekem een scheetje heeft gelaten en de geur met mensen wil delen. Vreugde bij de Lakers. Een ring voor Lamar Odom, Pau Gasol, namen die het verdienen. Ariza heeft geknokt, Fisher had momenten. Een verdiende winnaar na finales die misschien wat spannender hadden gemogen. Als Boston gezond was geweest, als, als. Voor nu is het genieten voor de Los Angeles Lakers, uw kampioenen in de NBA, jaargang 2008 - 2009.

AmerikaanseTopsports.nl houdt je nog de hele zomer op de hoogte van trades in de league en nieuwe contracten voor verschillende spelers. Verder focussen we ons de komende maanden op baseball en de voorbereiding van het american football-seizoen. Stay tuned!

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport