Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 20 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 19 juni 2009

Tracy McGrady, Vince Carter, Shaquille O'Neal en Rajon Rondo zijn de namen die vandaag vaak door de ESPN trade-machine zijn gehaald. En van die vier is Rondo denk ik de enige die veilig is bij zijn club. Jonge elite pointguards zijn kostbare schaakstukken, McGrady en Shaq zijn op dit moment in hun carrière slechts pionnen (een pion van glas, McGrady) en Vince Carter is een loper. In de handen van een grootmeester een fijn stuk om erbij te hebben maar persoonlijk heb ik er nooit iets aan gehad.

O'Neal's naam wordt na Cleveland nu ook aan Dallas gelinkt, waarschijnlijk door uitspraken die hij en Mark Cuban eerder dit jaar maakten. De Caveliers worden weer in verband gebracht met Vince Carter en zodra dat gebeurd zouden ze de GM van de Cavs met terugwerkende kracht zijn prijs voor 'executive of the year' af moeten pakken. Hoewel Carter niet meer de ballenknuffelaar is van enkele jaren, heb je last van waanideeën als je denkt dat hij je weg naar het kampioenschap is.

Rajon Rondo zou volgens verschillende bronnen in de league beschikbaar zijn. Eerlijk? Hij is de enige Celtic met een flink toekomstperspectief. Als je hem leert schieten wordt Ray Allen vrij misbaar, voor Allen kun je waarschijnlijk meer krijgen. Verder zijn de C's met een gezonde Kevin Garnett een zeer compleet team, ik verwacht geen grote trades in Boston.

Tracy McGrady tot slot zou een ruil naar Chicago zelf wel zien zitten. Dat snap ik als heel Houston je terecht heeft uitgekotst. De Bulls zien deze ruil overigens, ook terecht, niet zitten. Toch zal McGrady Houston wel verlaten, de geruchten zijn zó hardnekkig. En onthoud: Ze probeerden hem eerder dit jaar ook al te schippen. Toen had McGrady een neppe blessure achter de hand om het te blokken, nu heeft hij geen opties meer. Ik hoop oprecht dat T-Mac bij een ander team een openbaring krijgt zoals Shaq dat in Miami deed: Tweede viool spelen achter een opkomend talent. Je ego opzij zetten om een groter doel dan jijzelf te dienen. McGrady is een groot talent, geweldige skills, maar van ethiek op het veld heeft die loser niet veel mee gekregen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport