Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 6 juni 2009

[NHL] Strijd weer helemaal open

De Detroit Red Wings begonnen de Stanley Cup Finals met twee overwinningen in eigen huis. De Pittsburgh Penguins moesten daarom in de eigen Mellon Arena wat terugdoen om de hoop op een derde Stanley Cup levend te houden. Dit deden ze dan ook. De Finals zijn hierdoor weer helemaal open.

Door Harry Weerts

Game 3

Op 2 juni liet Pittsburgh zien dat het menens was. De ploeg uit de staalstad in Pennsylvania speelde erg fysiek. Met name Chris Kunitz deelde behoorlijk wat bodychecks uit.

Na bijna 5 minuten in de eerste periode namen de Penguins de voorsprong. Maxime Talbot trof doel na een assist van Evgeni Malkin. Maar kort daarna werd het al weer gelijk. De Wings hadden een snelle uitbraak en de net op het ijs verschenen Henrik Zetterberg trof raak na een assist van de Fin Ville Leino. Een paar minuten daarna namen de Wings een voorsprong. Johan Franzen wist in een powerplay-situatie te scoren. Pittsburgh liet zich daardoor niet van slag brengen. Voor het verstrijken van de eerste periode maakte Kris Letang in een powerplay de 2-2 door middel van een afstandschot.

In de tweede periode werd niet gescoord. Detroit was in deze periode dominanter. Het schoot veertien keer op doel, waarvan twee keer op de paal. Maar Penguins-goalie Marc-Andre Fleury was deze wedstrijd goed in vorm.

De thuisspelende ploeg nam in de derde periode het heft in handen. De Pens voerden de druk stevig op en de Red Wings kwamen er nog nauwelijks uit. Een foutenlast aan de kant van de ploeg uit Michigan werd hierdoor ook onvermijdelijk. de Rus Sergei Gonchar forceerde de doorbraak voor de Penguins. Met een afstandsschot door de benen van Detroit-doelman Chris Osgood scoorde hij de 3-2. Maxime Talbot deed daarna met een empty netted goal de wedstrijd in het slot.

De Pittsburgh Penguins zorgden er dus in hun eerste thuisduel voor dat de strijd weer open werd.


De derde wedstrijd in de Finals

Game 4

De Pittsburgh Penguins wonnen hun eerste thuisduel en leken nu tijdelijk wat momentum te hebben. Dit wilden ze uitbuiten in game 4, het tweede achtereenvolgende duel in de Mellon Arena.

Detroit begon de vierde wedstrijd echter furieus. De Wings schoten in periode 1 maar liefst 19 keer op doel. Toch kwamen de Penguins op voorsprong. Na bijna drie minuten trof Malkin doel in een rebound op een schot van Kris Letang, die de booarding raakte. Vlak voor het eindsignaal van de eerste periode maakte Darren Helm echter de 1-1.

De Red Wings trokken meteen door in de tweede periode. Defenseman Brad Stuart scoorde binnen de minuut met een verrassend afstandsschot. Dat zou voor de Penguins aanleiding kunnen zijn om het hoofd te laten hangen. Maar niets was minder waar. Met een man minder op het ijs aan de zijde van Pittsburgh maakte Jordan Staal er 2-2 van, na een assist van Maxime Talbot. Twee minuten daarna tekende Sidney Crosby voor de 3-2. Dit was voor een groot deel de verdienste van het doorzettingsvermogen van Evgeni Malkin. Hij eiste de puck op na een blokkade op een schot van Brad Stuart. De jonge Rus probeerde te passen naar Crosby, maar de Zweed Jonathan Ericsson stond in de weg. Malkin heroverde de puck en wist vervolgens alsnog Sid Crosby in stelling te brengen. De Canadees wist vervolgens zijn landgenoot Chris Osgood te verschalken.

Vier minuten daarna wist Tyler Kennedy de beslissende 4-2 te scoren voor de Penguins. In de derde periode werd niet meer gescoord waardoor de stand in de series op 2-2 kwam. Man of the match was Marc-Andre Fleury, de doelverdediger van Pittsburgh. Hij stopte 37 schoten.


Duel nummer 4

De series worden vannacht hervat in de Joe Louis Arena in Detroit. More to follow.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport