Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 23 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 22 juni 2009

Je moet toch haast denken dat Amare Stoudamire aan het eind van de zomer een nieuwe club heeft? Hoewel ruilgeruchten omtrend de powerforward continu worden neergesabeld, blijft hij in de roddels opduiken. Stoudamire wil geen derde optie zijn achter Steve Nash en Shaquille O'Neal, twee veteranen die ondanks hun leeftijd nog de lakens uitdelen bij de Suns. Amare lijkt opnieuw te willen beginnen en het alfa-mannetje zijn voor een jong, vers team. Dan is Atlanta nog niet zo ver gezocht.

Atlanta heeft een snel, atletisch team waar Stoudamire perfect in zou passen. Je verwacht dat zo'n trade ook om Al Horford (een veelbelovende center in powerfoward-kleren) zal draaien. Een Hawks-team met Mike Bibby, als ze hem resignen, Joe Johnson, Josh Smith, Stoudamire en Zaza Pachulia is geen kampioenschapsteam maar wel een afhaalrestaurant voor pure highlights. Stoudamire zal onderin de bal vaak krijgen, kan zijn schotjes nemen en 'the man' zijn omdat Mike Bibby de bal best kan passen. Verder dwingt Atlanta dan respect af van defenses omdat ze werkelijk op elke positie scorend vermogen hebben. Zelfs Pachulia kun je niet alleen laten zoals dat bij (bijvoorbeeld) Ben Wallace kan.

Waarom zou Phoenix de trade doen? Waarom wil Phoenix überhaupt van S.T.A.T. af? Dat puzzelt me. Stoudamire lag er halverwege dit jaar met een lullige oogblessure uit, met hem in de line up hadden de Suns de play offs waarschijnlijk gewoon gehaald. En vanaf dat moment ben je een kandidaat voor het kampioenschap. De Suns presteren vaak goed in de play offs en Shaq blijft een beest. Ik had het ze L.A. best moeilijk zien maken. Als, als, als. Ik zou dit roster nog één jaar geven. Ze zullen de urgentie voelen om meteen goed te spelen, Shaq speelde op het eind van het jaar alsof hij zeven jaar jonger was en zal zijn vijfde ring willen halen nu nu Kobe er vier heeft. Aan motivatie bij 'the Diesel' geen gebrek, en dan kunnen er gekke dingen gebeuren.

4 opmerkingen:

 1. Ik snap het wel van de Suns. Stoudemire is nou niet echt een lichtend voorbeeld voor zijn teamgenoten. Hij is bijzonder egoistisch en zijn defence is, tsja, afwezig? Als ze hem in Chicago kwijt kunnen raken krijgen ze er ook veel leuks voor terug. Stoudemire en Dragic voor Deng, Tyrus Thomas en Kirk Hinrich ofzo?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Correctie, Barbosa ipv Dragic.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Een interessante optie. Amare is verdedigend inderdaad niet erg sterk, al kan hij (als hij wil) wel rebounden. We gaan zien hoe het uitpakt! Het zou de Bulls wel een make over geven die ze volgens mij wel nodig hebben. Met Deng en Thomas gaat het niet werken, Hinrich is goed genoeg om het stokje van Nash over te nemen als zijn tijd komt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. ik vind defence niet alleen een probleem van Amare van vooral van het hele suns team. als ze ver willen komen zullen ze toch beter moeten verdedigen

  gr wally

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport