Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

dinsdag 16 juni 2009

[ NBA ] Shaquille O'Neal naar Cleveland?

Er lijkt meer geur aan de mogelijkheid te zitten dat Shaquille O'Neal geruild zou kunnen worden. Volgens ESPN.com staat de Shaqster zelf open voor een trade naar de Cleveland Caveliers. In de winter van het afgelopen seizoen liet O'Neal nog weten teleur gesteld te zijn in het management van Phoenix, dat hem achter zijn rug om zou hebben willen ruilen.

Het mooie van de lange off season dat voor ons staat, is de 'player movement', het gewissel van spelers, of sterren die bij een nieuwe club tekenen. We zagen al een kleine deal tussen Philadelphia en Toronto plaats vinden maar dat zou een klopje zijn, vergeleken bij de aardbevind die Shaq voor Wallace en Pavlovic zou opleveren. Cleveland zou een grote stap zetten in het matchen met Orlando, de komende jaren het 'team to beat', en belangrijker: Het zou een move zijn om LeBron tevreden te houden.

Vraagtekens te over trouwens, voordat we te vroeg juichen. Ben Wallace denkt er serieus over na te stoppen met basketball. Wil Phoenix dan nog wel ruilen? Kan Cleveland Shaq's 21 miljoen zomaar ophoesten? Bovendien is het lastig een reden te verzinnen voor Phoenix om Wallace kadaver in zijn roster op te nemen. Zou dit een publiciteitsstunt van Shaquille O'Neal's kamp kunnen zijn?

Twee mogelijkheden. 1) Shaq wil écht naar Cleveland om zijn eigen legende nog wat meer glans op te poetsen. Hij kan, als hij dan kampioen worden, zeggen dat het LeBron 'zonder hem nooit gelukt is', iets wat hij tot het einde der tijden zal doen over Dwyane Wade tot hij in zijn eentje een ring pakt. 2) Shaq heeft de aandacht nodig als een playmate van 65 die nog steeds minirokjes draagt. Eenmaal in de spotlights wil hij zijn plek niet opgeven, en als je stralende ster dan begint te dimmen word je wanhopig. Shaq krijgt het voor elkaar om een dag na L.A.'s kampioenschap, de verlossing van Kobe's curse, wéér het nieuws te domineren. En dat is eigenlijk een beetje triest.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport