Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zaterdag 27 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 26 juni

26 Juni, de dag waarop Ricky Rubio het aangezicht van het NBA-landschap bepaalt. Minnesota is van plan de jonge guard samen met Jonny Flynn in een backcourt te zetten. Rubio wil de onbetwiste PG voor een club zijn en ziet de situatie niet zitten. Zoals het er nu naar uitziet wordt hij getrade of blijft hij nog even in Spanje. Voor nu lijken de New York Knicks bezig om de Spanjaard binnen te halen. Smullen.

Ricky Rubio die voor Mike D'Antoni speelt is de natte droom van elke basketball-liefhebber. Een passer van zijn kaliber in een offense die om snelheid draait is haast als wakker worden naast vier playboy-bunny's: Too good to be true. Rubio wil spelen voor een team met een grote markt, wil zijn eigen merk nu al verkopen op een zo groots mogelijke manier. Dan is New York inderdaad tien stappen vooruit tegenover Minnesota.

Er wordt in veel radioshows moeilijk gedaan over de hoge pick van Rubio. Ik had hem misschien wel hoger verwacht, in Sacremento of Oklahoma City. Maar die radio-hosts in Amerika zijn zo chauvinistisch dat het door je speakers stinkt. Normaal doe ik niet aan 'namecalling' maar Colin Cawherd, of Colin Coward, whatever, wat een enorme loser ben jij zeg. Ik ga niet de moeite nemen om hem te mailen maar de onkunde vliegt je werkelijk om de oren. Die man krijgt het voor elkaar om in één zin Rubio overrated te noemen en vervolgens te zeggen dat hij hem nooit heeft zien spelen. Doe je werk man, achterlijke... Als jij je afvraagt of Rubio kan spelen tegen Derrick Rose, Deron Williams, Chris Paul etc. dan vraag ik me af waar jij was toen Spanje in de finale tegen de U.S. stond op de Olympische Spelen. Rubio killde, toen al. Hij is alleen maar beter geworden. In de stijl van Coward himself: 'WOW! You suck at your job!'

Alonzo Mourning gaat weer aan de slag bij de Miami Heat. Niet als speler maar als hoof van de afdeling die over de ontwikkeling van de basketballers gaat. Good stuff. Tegen de All Star-break van 2010 in Dallas kunnen alle spelers van Miami hun biceps flexen als Ronnie Coleman als ze een goede actie hebben gemaakt. Als 'Zo ook maar 10% van zijn eigen intensiteit in de donder van Jermaine O'Neal kan krijgen gaat de Miami Heat er hard op vooruit.

Verder rommelt er nog steeds iets rond Amare Stoudemire (ik vraag me af hoe vaak ik die naam al fout heb geschreven...). Via Twitter maakt de speler zelf bekend naar Golden State te zijn geruild, officiële bronnen ontbreken nog. Maar als de man het zelf zegt, dan zal het wel kloppen. Amare is wel een speler voor de Warriors. Lekker rennen, vooral aanvallen, highlights in de maak. Geen kampioenschapsteam maar fuck it, het wordt leuk om naar te kijken. Phoenix aan de andere kant loopt harder leeg dan een ballon waar je een naald in prikt. Steve Nash komt straks op trainingskamp met een vragende blik: 'Waar zijn de mensen die kunnen ballen gebleven?' Grant Hill komt naast hem staan: 'We're screwed Stevie...'

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport