Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 12 juni 2009

[ NBA ] Finales beslist?

Los Angeles 3, Orlando 1. Gaan de Orlando Magic drie wedstrijden op rij winnen om het eerste kampioenschap voor de organisatie binnen te slepen? Dat lijkt me niet. Afgelopen nacht wonnen de Lakers in overtime met 99 - 91 van de Magic en hun tiende kampioenschap in Los Angeles lijkt veilig gesteld. Toch hoef je je als Magic-fan geen zorgen te maken. Een punt wat al vaker gemaakt is de afgelopen dagen lijkt heel redelijk. Het Oosten is er de komende jaren voor de Magic om te domineren, en voor de Cavs om te verliezen.

Door Tiel van den Heuvel

De Magic zijn voorbereidingen aan het treffen om Stan van Gundy voor langere tijd aan de ploeg te binden. Voor Van Gundy is het een beloning na een raar jaar met veel opschudding. De 'Master of Panic' lag meermalen met spelers in de clinch en zelfs in de play offs was zijn manier van aanpak niet onomstreden. Rafer Alston en Dwight Howard, twee pilaren in het seizoen, zetten openbaar vraagtekens bij Van Gundy's coaching. Feit blijft dat hij de Magic, met naast Howard geen échte ster, naar de finales heeft geloodst. Dat wordt hem met een bedrag dat zeven nullen kent in dank afgenomen.

Orlando heeft een mooi jaar in de rug, ook als het seizoen voor hen komende zondag eindigt. Ze hebben met mooi, afwijkend basketball de finales gehaald. Een beetje de Denver Nuggets, maar dan succesvol. Iedereen weet dat teams die van de driepunters leven verdrinken in de play offs. Orlando drijft nog steeds rond in de eindstrijd en kijkt de critici met de glimlach van Dwight Howard uitdagend aan. 'We leven nog! Kijk dan!' Dwight Howard en Hedo Turkoglu hebben naam gemaakt als geweldige ondersteunende spelers, die als het moeten ook de hele lading op de schouders kunnen nemen. Sterker nog, dat is precies wat nu gebeurt, nu Dwight Howard gekooid wordt in de paint.

Probleem voor de Magic is om Turkoglu deze zomer te behouden. Hij heeft een dijk van een seizoen achter de rug en zal als zodoende betaald willen worden. Hij kan zijn contract deze zomer stil zetten en om een bedrag vragen dat de Magic wellicht niet wil of kan bieden. Orlando staat voor 2011 al voor 49 miljoen dollar in de boeken. In een krimpende economie en een (waarschijnlijk) dalende salary cap ben je als eigenaar bibberig om daar nog 10+ miljoen bij op te tellen. Voordeel voor Orlando is wel dat Turk niet de enige free agent is. Verschillende grote namen zoeken ook naar een nieuw contract. Met zoveel spelers op de markt dalen de prijzen, de concurrentie is groot.

De kern voor de komende jaren bestaat voor Orlando, sowieso tot 2011, uit Rashard Lewis, Dwight Howard, Courtney Lee, Michael Pietrus en Jameer Nelson. Dat is een play off team op elke dag van de week. Het seizoen duurt dit jaar waarschijnlijk niet lang meer, maar de Magic zullen zeker terugkeren. Zondag volgt game vijf van de Finals. Wat zien jullie gebeuren? Laat je voorspelling achter in de comments en maak kans op een eervolle vermelding. Ik zeg 104 - 98 Magic in een ware thriller, waarna Kobe en co. het thuis afmaken voor een solide 4-2 overwinning. Ik kan niet wachten.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport