Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 26 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 25 juni. Deel 2!

De NBA Draft 2009 zit er op. Als je alleen daarin geïnteresseerd bent, scrol naar beneden. Eerst nog even wat ruilactie neertikken voor we aan het echte werk kunnen beginnen. Als ik het me goed herinner wordt er dit jaar héél vroeg al héél veel geruild. We kijken volgend jaar naar een compleet nieuwe indeling van de NBA, vooral als straks tientallen free agents ook nog eens van team kunnen wisselen. Koop maar vast nieuwe jerseys (van New Jersey, haha) mensen want ook jouw spelers lopen gevaar.

- Quentin Richardson (NY Knicks) + Cash voor Darko Milicic (Memphis Grizzlies). Hé! Een trade waar Chris Wallace (GM voor de Griz) er niet slecht uit komt. Darko is een 'white stiff', Richardson is geen formidabele speler om kampioen mee te worden, maar zeker een upgrade.

- Sergio Rodriguez en de 38e pick naar de Kings voor de 31e keuze uit de draft. Hoe is Rodriguez, een goede passer, zo in discrediet geraakt? En wat hebben de Kings met aantrekken van leuke guards? Het blijft een slecht team, maar op de PG hebben ze vaak wat moois rondlopen.

- Praatjes over Ben Wallace naar New Orleans voor Tyson Chandler. Beide spelers zijn overrated, beiden kunnen wel rebounden en verdedigen als ze daar zin in hebben. Van Wallace is het nog maar de vraag of hij volgend jaar nog speelt. Dit gaan we nog zien.

De NBA Draft 2009

1. Blake Griffin is, als het aan Bill Simmons ligt, aan het rennen. Hij werd zoals aangenomen werd als eerste gekozen door de Los Angeles Clippers. Griffin mag daar gaan strijden om minuten met Zach Randolph. Als de Clips íets goed willen doen, zorgen ze dat Randolph gewoon weg is volgend jaar, desnoods op de manier waarop Jamal Tinsley van Indiana op non-actief wordt gehouden. Gewoon niet binnenlaten die man. En terwijl we toch bezig zijn: Vraag Griffin met wie hij wél verder wil en laat alleen hen je trainingsfaculteit binnen.

Griffin is een powerspeler, klaar voor de NBA. Rebounds, sterke acties inside, verdedigen. Hij is ook één van de weinige spelers die ik meerdere keren in actie heb gezien, simpelweg omdat al bekend was dat hij de eerste pick zou worden sinds 1984 ofzo. Ik hoop dat de Clippers er iets goeds van kunnen maken, dat hoop ik echt. Maar er moeten dingen gebeuren in Los Angeles.

2. Hasheem Thabeet gaat naar Memphis. Met Darko weg hebben de Grizzlies behoefte aan verdedigende kracht onderin en dat is op dit moment het enige wat Thabeet kan bieden. Hij schijnt dit wel enorm goed te kunnen (blocken, rebounden) dus van dit adres geen veeg naar Memphis. Veilige optie.

Thabeet is ongeveer zo ruw als ze maar kunnen zijn. Hij basketballt net een paar jaar, een soort Rick Smits die geld ziet in het feit dat hij lang is. Met de goede coaching kan hij nog een pak beter worden en een solide big guy (2.20 geloof ik) in de league. Je kunt lengte niet leren, Thabeet kan wel eens een goede pick blijken. Aan de andere kant: Hij kan ook 'busten' als een mythe bij die kerel met die snor op Discovery Channel.

3. Oklahoma City kiest James Harden, een fysieke 2-guard. Een goed atleet maar volgens kenners geen extreem fysiek talent. Hij kan wel verdedigen en scoren, twee belangrijke zaken in de L. De OC Thunder hadden vorig jaar echt een fris team om naar te kijken. Harden verjongt ze nog meer. Dat levert veel highlights en veel nipte verliespartijen op. Maar de toekomst van de Thunder ziet er goed uit, Harden is een 'ballah'.

4. Tyreke Evans zal de komende jaren vaak met Harden vergeleken worden. De jongemannen zijn even groot, even zwaar. Qua speelstijl verschillen ze wel behoorlijk. Evans lijkt meer een streetballer met een groot arsenaal aan dribble-moves. Schieten kan de man niet, dat moeten ze hem in Sacremento gaan leren. Verder had ik hier gehoopt Rubio's naam te zien. In Sac-town hebben ze ervaring met jonge guards die skitta hebben en gewoon hun ding doen. Verder is Rubio ook gewoon een geniale speler. Hoe de fuck landt hij zo laag?

5 & 6. Ricky Rubio en Jonny Flynn, beiden pointguards, zijn gedraft door de Minnesota Timberwolves. Die mensen op de kade die met hun zakdoek staan te wuiven staan daar voor Sebastian Telfair's kansen, niet op letten. Rubio liet meteen weten met deze pick misschien wel in Spanje te blijven. Flynn lijkt op zes ook een soort ingebouwde zekerheid van de Timberwolves, alsof ze dit aan zagen komen.

Flynn doet denken aan Rajon Rondo. Een schriel maar gespierd menneke zonder goed jumpshot. Goede passer, scoort makkelijk als hij inside gaat, snel en springt hoog. Even een willekeurige boodschap tussendoor: Leren PG's nog wel schieten tegenwoordig? Alles wat ik hoor en lees is dat de guards van komend jaar niet kunnen schieten. Goddamn!

En dan nog het bericht dat Rubio's vader meteen naar buiten bracht: Met deze bestemming blijft hij misschien nog een paar in Europa. De Minnesota Timberwolves hebben miljoenen NBA-fans bestolen van twee solide jaren Ricky Rubio. Niet alleen dat, maar van een jonge Rubio. Eentje die speelt met een vrijheid die alleen spelers hebben die nog geen alcohol mogen.

Ik hoop dat de Wolves het enige juiste doen en Rubio ruilen naar een goed team waar hij zich thuis voelt. Ze krijgen waarschijnlijk een goede speler terug voor dit ruwe talent. Rubio moet in een situatie terecht komen waar hij nog één jaar kan leren van de meester en daarna het stokje overnemen. Phoenix, anyone?

7. Stephen Curry naar de Golden State Warriors. Dit is bijna de laatste pick waar ik iets over zeg omdat ik van de rest van die mannen bijna nooit iets gehoord heb. Curry is een geweldige schutter. De Warriors kwamen een week of twee geleden in het nieuws doordat Monta Ellis niet tevreden zou zijn. Don Nelson zou gezegd hebben dat ze geen guard zouden draften: Ze zouden om Ellis bouwen (als hij aan zijn sprongkracht zou werken ;-)). Nu draften ze een combo-guard. Óf er komt (wederom) een trade aan, óf Monta Ellis moet gewoon een vent worden en met Curry samenwerken. Ik zie die twee wel een goed duo vormen.

10. De Milwaukee Bucks selecteren Brandon Jennings. Jennings is een verhaal apart. Hij skipte college om een jaar in Europa te ballen. Daar speelde hij niet veel maar werd er naar eigen zeggen wel mentaal enorm sterk van. Door zijn trip is hij bij teams een beetje onderbelicht geraakt. Hij is sneller dan zijn eigen schaduw, speelt mensen uit alsof ze dummy's zijn en is klaar voor de NBA. De Bucks gaan een mooie aan hem hebben.

***

Drukke dagen, drukke dagen. Vergeef me als ik een keer iets mis. Voor nu mis ik al een paar dingen: 1) Slaap. 2) Koffie. 3)Motivatie om te werken voor geld of school. De NBA off season, het is zó leuk!

2 opmerkingen:

 1. Rubio moet inderdaad naar Phoenix. De opvolger van Steve Nash. Alleen dan met defense en minimaal 6 gratis punten per wedstrijd door steals op de middenlijn door Ricky met de apenarmen.

  Brandon Jennings vind ik overrated. De jongen springt door het dak en is aanvallend leuk om naar te kijken. MAAR HIJ VERDEDIGT NIET! Hij speelde weinig in Italie door zijn gebrek aan defense. Wat heb je aan 12 punten als je tegenstander er 30 maakt door jouw onkunde? Jennings had naar Golden State moeten gaan. Daar zitten meer van dat soort anti-basketbal gasten.

  Norel gaat floppen bij de Timberwolves. Met zijn magere lichaam gaat hij nooit de kans krijgen voor Love en Jefferson. Amerikanen zijn bevooroordeeld en dat gaat hem de nek omdraaien ben ik bang. Jefferson is overigens onbetwist. Wat een geweldige speler is dat. Love kan beter tomaten gaan plukken of achter de vuilniswagen gaan staan. Norel veegt de vloer met hem aan. Een slimme speler, zowel aanvallend als verdedigend. (Net als Scola). Alleen mist hij de fysiek om van zijn lengte gebruik te maken. Gelukkig heeft hij een goede hoek en een geweldig (fadeaway) jumpshot van de post en FT line. Zelfs de driepunter schiet hij beter dan sommige guards uit de NBA.

  Hij heeft echt geweldig potentieel. 20kg aan spiermassa erbij, zijn slimme spel behouden en zijn jumpshot behouden en je kijkt hier naar een toekomstig all-star. Ja, nee.. echt waar!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Heb je die gigantische kop van Blake Griffin gezien? En wat een kaken.

  NBA, the only steroid free league in America, hahaha.

  BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport