Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 24 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 23 juni 2009

Hahaaaaaaa! We zijn begonnen! De eerste grote naam mag een nieuw onderkomen gaan zoeken. Maak je om Richard Jefferson geen zorgen, die zal niet onder een krant terecht komen in San Antonio, waar hij heen geruild is. Bruce Bowen, Kurt Thomas en Fabricio Oberto komen van San An naar Milwaukee en de geruchten gaan nu al dat Bowen na een buy-out terug zal keren. Oberto schijnt meteen door te vliegen naar Detroit, voor jonge powerforward Amir Johnson. Een hoop verkeer, enorme impact.

Voor de Milwaukee Bucks is de ruil een manier om wat geld te verdienen in deze bizarre tijden. Jefferson is geen goedkope uitzendkracht, in tegenstelling tot Amir Johnson en Fabricio Oberto. Het geld wordt hoogst waarschijnlijk vrij gemaakt om Charlie Vilanueva te kunnen tekenen en ook Ramon Sessions langer aan de club te kunnen verbinden. Als team wordt Milwaukee niet sterker maar vorig jaar haalden ze kreupel haast de vooravond van de play offs in het oosten. Met een fitte Anrew Bogut zie ik ze nog steeds hoge ogen gooien. Toch zal deze zet een aanloop zijn tot nog iets groters. Met Vilanueva hebben ze een goede scorende optie maar Richard Jefferson zal wel vervangen moeten worden om het team wat glans te geven. Op papier is Milwaukee nu geen leuk team.

San Antonio koopt zich terug in de top van het westen lijkt het. Tony Parker, Manu Ginobili, Richard Jefferson, Tim Duncan. Daar kun je een WNBA'ster bij zetten en dan is het nóg een goed team. Jefferson zal starten met Manu comfortabel van de bank, dat is angstaanjagend. Voor de Spurs is het een goede move, Jefferson is alleen zo hongerig naar geld dat hun kansen om in 2010 een grote naam te landen wel geslonken zijn. Maar wie heeft er behoefte aan minder dan Wade-Kobe-LeBron als je in Tim Duncan nog altijd een topper rond hebt lopen, en een guard hebt die werkelijk niemand kan verdedigen. Ik weet dat je die zin op twee manier kan lezen.

Een kleinere deal die nog goedkeuring van de league nodig heeft stuurt Mike Miller (Minesota) en Randy Foye (idem) naar Washington voor Etan Thomas, Oleksiy Pecherov, Darius Songaila en de vijfde pick in de draft. Ik weet niet of David Kahn Minesota vorig jaar heeft zien spelen maar Mike Miller was een groot deel van hun succes. Wat een Dummkopf. Minesota had de zesde pick, ze schuiven dus één miezerig plaatsje op. Dat kan wel eens erg nutteloos blijken in een draft waar de kwaliteit niet geweldig hoog ligt, maar wel enorm dicht bij elkaar.

2 opmerkingen:

  1. Goed dagboek, alleen schuift Minnesota niet een plaatsje op, maar krijgen ze een extra pick vanavond. Mogen dus als vijfde en zesde kiezen en gaan proberen met een van de twee op te schuiven naar de tweede pick.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat Minnesota nog wel wat trades uit de hoge hoed gaat toveren. Als dit de enige trade is, dan is het idd behoorlijk waardeloos maar ik verwacht dat er meer gaat gebeuren. Ze gaan hun 4! eerste ronde draftpicks niet allemaal houden en ik geloof ook niet dat Telfair en Bobby Brown de enige guards voor komend seizoen zijn. Over een week kunnen we beter over deze trade oordelen denk ik.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport