Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 1 juni 2009

[NHL] Wings vliegend van start in gedroomde finale

Vele insiders verwachten dat de finale van de NHL tussen de Detroit Red Wings en de Pittsburgh Penguins een stuk closer wordt dan vorig jaar het geval was. De ploeg uit Motown was toen in de eindstrijd de Penguins met 4-2 de baas. Maar voorlopig is de ploeg uit Motown flitsend uit de startblokken gekomen.

Door Harry Weerts

GAME 1


Detroit heeft het thuisvoordeel in de series en hoopt dat uit te buiten. Voorlopig lukt dat aardig. Het eerste duel op 30 mei werd in de eigen Joe Louis Arena met 3-1 gewonnen. De Wings kwamen na dertien minuten enigszins gelukkig op een 1-0 voorsprong. Een schot van Brad Stuart zeilde in eerste instantie naast het doel, maar kwam via de boarding en het been van goalie Marc-Andre Fleury alsnog in het net. Maar vijf minuten later maakte Ruslan Fedotenko door middel van een rebound op een schot van Jevgeni Malkin al weer gelijk.

In de tweede periode hadden de Pittsburgh Penguins een tijdje het beste van het spel. Twee keer hadden ze een powerplay, maar ze konden de overtalsituatie niet uitbuiten. Het is bijna een wetmatigheid dat de tegenstander dan scoort. Dat gebeurde wederom na een soort van raar flipperkastspel. Brian Rafalski schoot naast. Via de boarding kwam de puck bij Johan Franzen. De Zweed wilde een pass geven, maar door een duik van Fleury veranderde de puck van richting en kwam deze in het doel.

In de derde periode zetten de Penguins weer druk, maar het was wederom Detroit dat scoorde. Justin Abdelkader wist in de rebound raak te mikken. Een 3-1 overwinning van de Red Wings was het resultaat. Doelverdediger Chris Osgood was goed op dreef met 31 reddingen. De Detroit Red Wings waren met een fabelachtige Darren Helm vooral fysiek erg sterk.
Game 2


De voorbije nacht werd in de 'Joe' duel 2 gespeeld. Wederom was de thuisploeg de sterkste in een 3-1 overwinning.

De Red Wings begonnen furieus. Ze losten zeven schoten op doel in de eerste minuten. Maar het was Pittsburgh dat op voorsprong kwam. In een scrimmage voor het doel van Chris Osgood was Jevgeni Malkin erg alert. Hij tikte de 1-0 binnen. De Penguins konden echter niet domineren en lieten Detroit terugkomen in de wedstrijd.

In de tweede periode troffen de Red Wings twee maal doel. De 1-1 kwam op naam van Jonathan Ericsson door middel van een afstandsschot. De 2-1 werd gescoord door de Fin Valtteri Filppula, die vanuit een lastige hoek een rebound in het doel van Fleury wist te krijgen.

In de derde periode voerden de Penguins flink de druk op. Ze wisten Detroit aanvallend behoorlijk vast te zetten, maar zelf konden ze niet scoren. Superster Sidney Crosby was erg dicht bij de gelijkmaker. Hij schoot tegen de binnenkant van de paal. De puck schoof achter goalie Chris Osgood langs, maar kwam niet over de lijn. Justin Abdelkader bezegelde daarna met een afstandsschot het lot van de ploeg uit Pennsylvania.Detroit is de finale begonnen zoals het hoopte. Morgen worden de series hervat in de Mellon Arena van Pittsburgh. To be continued....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport