Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 22 juni 2009

[ American Football ] Finale met een NFL-tintje

De finale van de Nederlandse American football competitie beleeft dit jaar een spectaculaire editie. De Tulip Bowl staat zondag 12 juli geheel in het teken van de vierhonderd jaar vriendschap tussen Nederland en de Verenigde Staten, die dit jaar wordt gevierd met NY400. Topspelers uit de Amerikaanse National Football League (NFL) komen speciaal over naar Rotterdam om clinics te geven. De dag wordt afgetrapt door een speciale Rotterdammer.

De eindstrijd wordt een spektakel met onder meer een professionele Marching band, die publiek en spelers in de winning mood zal brengen. De wedstrijdbal wordt in het spel geworpen door een parachutist die het terrein van gastheer Rotterdam Trojans zal ‘binnen vallen’. In totaal worden er op de dag zo’n duizend bezoekers verwacht. Kick off van de grote landelijke finalewedstrijd: 14:00 uur op het terrein van de Rotterdam Trojans.

In de Tulip Bowl neemt regerend kampioen Amsterdam Crusaders het op tegen de verrassing van het American football seizoen, Leiden Lightning. Lightning wist in de halve finale torenhoge favoriet Maastricht Wildcats met 10-7 te verslaan.

Vanaf 10:00 uur vinden er speciale football-clinics en cheerleader-clinics voor de jeugd plaats. Speciaal hiervoor zijn gerenommeerde gasten aangetrokken. De football-lessen worden verzorgd door NFL quarterback Gibran Hamdan (Buffalo Bills) en wide receiver Skyler Fulton (free agent). Beide footballers hebben een verleden bij de Amsterdam Admirals. De danslessen worden aangeboden door topdanseressen van de voormalige Admirals Cheerleaders. Rond 11:00 uur begint de landelijke finale van de jeugd, de Dyan Kralt Bowl.

De NY400 Tulip Bowl behelst ook het 25-jarige jubileum van de Nederlandse American football finale. Een moment dat prachtig samenvalt met NY400. Als meest populaire sport in Amerika kan American football natuurlijk niet ontbreken in de NY400 festiviteiten.

Het terrein van de Trojans is bereikbaar op Charloisse Lagedijk 366 in Rotterdam (bij de molen). Via het openbaar vervoer pak je op Rotterdam Centraal tramlijn 25 richting Barendrecht, halte Vrijenburgerbos. Entree voor de dag bedraagt € 5,-

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport