Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 17 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 15, 16 en 17 juni 2009

Ik heb te veel vrije tijd en te weinig hobby's om die tijd mee te vullen. Dus ik ga proberen vanaf eergisteren elke dag iets over de NBA te schrijven. In dagboekvorm. Dit betekent dat ik moet zeveren als ware het een schoolopdracht, als er niks gebeurt. Als de NBA op zijn kop staat om verschillende redenen, zal de dagboek entree wat groter en uitgebreider zijn. Let's go. Doel is om dit vol te houden totdat we een nieuwe kampioen kronen in juni volgend jaar. Nu hebben jullie écht geen excuus meer om niet elke dag de site te checken.

Maandag 15 juni

Is er ooit een finale geweest waarin de reistijd groter was dan de afgelopen editie? De Los Angeles Lakers kropen na hun kampioenschap (waarschijnlijk niet meteen, maar ik ga het niet nazoeken) voor vijf of zes uur het vliegtuig in. De terechte overwinnaars hadden in het luchtruim alle tijd om de winst in game 5 met elkaar te vieren. Hmm. Wat zou er allemaal in dat vliegtuig gebeurd zijn?

Derek Fisher, via twitter: Amazing! We're champions! In naam van de literaire unie bedanken we Derek Fisher dat hij geen schrijver is geworden. Je kunt in 140 letters toch wel iets leukers bedenken?

Kobe Bryant maakt in een aantekeningenblokje een 'workout plan' voor de komende maanden.
5.00 AM: Get up
5.15 AM: Upper body workout
6.30 AM: Shower, back to bed
10.00 AM: Cardio. Have fun with lovely wife.
10.15 AM: Shower, back to bed
1.00 PM: Dynamic stretching, Lower body speed work
2.30 PM: Shower
3.00 PM: Have myself some mean steak at the barbeque
5.00 PM: Press conf. to pretend I am indeed very laid back
6.00 PM: Watch 'Pokemon the Movie' with the kids. Can not fall asleep.
9.00 PM: Cardio. Have fun with lovely wife. Sleep.


Sasha Vujacic, Adam Morrison en DJ Mbenga discussieren over wie zijn ring het hardst verdiend heeft. Vujacic heeft daadwerkelijk minuten gemaakt, Morrison en Mbenga hebben minder turnovers, minder schoten gemist en claimen harder te kunnen juichen dan een redneck op de rodeofeesten.

Pau Gasol strompelt straalbezopen naar de wc, haalt het niet en kotst coach Phil Jackson onder met rood spul. 'ITSSSSS CALD SSSSSSSSSSSÀNGGGGGRIAAAA rghblfff'. Trevor Ariza en Lamar Odom kijken geamuseerd op van hun kaarten. Zij spelen poker om bedragen die wij stervelingen ons niet voor kunnen stellen. Ze zetten geld in dat ze deze zomer als free agent zeker gaan vangen.

Dinsdag 16 juni

Hoewel de media het eigenlijk alleen over de finales zouden moet hebben weet ene Shaquille O'Neal het nieuws weer te halen. De geruchten gaan dat 'the big Cactus' wel open zou staan voor een ruil naar de Cleveland Caveliers. Aan deze kant geen bezwaren, mocht de trade doorgaan. Ik ben geen enorme fan van Cleveland en zie ze op het punt waar het écht om gaat (matchen met Orlando) geen stap dichter bij de finale komen. Zijn we ineens allemaal vergeten dat Shaq niet op komt dagen als hij tegen Howard speelt? In een series van zeven wedstrijden (waarschijnlijk minder) domineert Howard hem en heeft LeBron zijn hulp nog steeds niet gevonden. Cleveland zou in moeten zetten op een psycholoog die de blokkade bij Mo Williams en Delonte West wegneemt. Die kerels speelden alsof ze een Sacremento-shirtje aanhadden, tijdens de finales in het oosten.

In Lakers-gerelateerd nieuws reageren de sportfans in Los Angeles op de enige manier die mogelijk is. Ze beginnen te feesten en zien na een paar flessen Tanquery een oplossing voor de dagelijkse problemen waar ze mee kampen. Na een klein vuurtje zien ze mogelijkheden in de chemische reactie, een ervaring zoals holbewoners die tienduizenden jaren geleden ook ervaren moeten hebben. Vuur werkt destructief, en dat moet de middenstand van Los Angeles aan den lijve ondervinden. 'Hey een auto! Die zetten we in de fik!' 'Een Dunkin' Donuts!, lets go nuts!' Minstens 25 mensen worden bij de rellen in L.A. gearresteerd, de schade is enorm.

Woensdag 17 juni

Ik kan me niet herinneren dat de trade-geruchten altijd zo kort na het seizoen in volle toeren zijn. Ben Gordon zou een garantie van de Detroit Pistons op zak hebben dat hij daar elf miljoen dollar kan verdienen. De New York Knicks zouden heel losjes geïnformeerd hebben naar Tracy McGrady van de Houston Rockets. Het zou een enorm domme move zijn die past in de historie van de Knicks. Tracy McGrady is een luie speler, een loser die nooit iets zal bereiken tenzij er een knop bij hem omgaat. Een schuifpaneel waar onderaan 'niks doen, geld verdienen' staat en bovenaan 'ophouden met bitchen, spelen'. Ik hoef niet uit te leggen waar de schuifbalk staat. McGrady daalde het afgelopen jaar tot ongekende diepten door een blessure te faken om een trade te blokken. Hopelijk gaat hij naar New York, dan wordt het misschien eindelijk stil in de 'LeBron naar de Knicks' roddels.

Verder zouden de Milwaukee Bucks bezig zijn stukjes bij elkaar te zoeken om Amare Stoudamire (Phoenix Suns) te landen. Volgens iemand met kennis van de zaak (het zijn altijd mensen 'met kennis van de zaak') willen de Bucks de gok wagen en Stoudamire straalt al maanden niet uit dat hij bij Phoenix wil blijven. Voor de Bucks zie ik de move om duidelijke redenen wel zitten. Bogut op center, S.T.A.T. op vier en Jefferson op small forward. Dat is een play off-team! Verder zie ik Dan Gadzuric wel bij Phoenix spelen. Lekker rennen, daar is de Nederlander goed in.

1 opmerking:

  1. Ben heel benieuwd hoe lang je het vol gaat houden ;) Maar ik ga het zeker volgen!

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport