Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 25 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 24 juni 2009

Het lijkt er op dat Jamal Crawford (ex Golden State Warrior) naar Atlanta verkast. De Hawks en de Warriors werken aan een deal die Crawford ruilt voor Acie Law en Speedy Claxton. Crawford vindt hiermee zijn vierde team sinds hij in 2000 in de league kwam. De wisselvallige 2-guard lijkt nergens te kunnen blijven plakken, en dat is op zich niet zo vreemd. De NBA is al een tijdje afgestapt van de 'all offense' mentaliteit.

Crawford is een scorende speler met hoge toppen (veertig punten in een wedstrijd is hem niet vreemd) en diepe dalen. Als het slecht gaat is Crawford compleet nutteloos op het veld en hij is er wél de speler naar om minuten te blijven eisen. De komst van Jamal bij de Hawks zal ook implicaties hebben voor guard Mike Bibby, die per 1 juli een free agent is. Blijft hij, dan kan hij misschien niet hetzelfde bedrag vragen als vóór de komst van Crawford. We gaan het zien.

De Celtics lijken van Rajon Rondo af te willen. Coach Doc Rivers schijnt niet goed met het jonge toptalent om te kunnen gaan. Experts zien dat als de enige reden om Rondo kwijt te willen. Een verdedigend sterke guard, goede dribbel, 'pass first', een tripple double in de maak, zo'n speler ruil je niet om speltechnische overwegingen. Rondo eist minuten, wil de bal hebben, en de C's vrezen dat het alleen maar erger wordt zodra Rondo een dik gegarandeerd contract van zestig miljoen binnen haalt. De Celtics zouden Rondo en Ray Allen hebben aangeboden aan Detroit. De Pistons zouden daarvoor Rip Hamiliton, Tayshaun Prince en dus eigenlijk hun hele team in moeten leveren. Dankje, maar nee, dankje.

Verder rommelt het ook in Cleveland. De Shaq-roddels duiken weer op, ze zouden achter Vince Carter aan zitten en er vallen nog tientallen namen meer te verzinnen die logisch zouden passen in een gat bij Cleveland. Een grote jongen als Shaq en/of een tweede scorende optie achter LeBron is een noodzaak voor de Caveliers. Die gaan ze deze off season nog toevoegen. Terwijl ik dit schrijf lijkt Shaq zijn koffers al te pakken. Morgen meer...

De draft komt er aan en zoals lezer Dennis me terecht corrigeerde: De T'Wolves hebben de vijfde én de zesde pick. Nog steeds geen fan van de trade en daarmee van de nieuwe GM, maar er gaat vast meer gebeuren in Minnesota. Vorig jaar waren ze zó leuk om naar te kijken maar nu Mike Miller weg is zie ik het vrij somber in.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport