Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 19 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 18 juni 2009

Een stille dag in de vroege off season. Een ruil tussen Phoenix en Minesota gaat niet door. Er was even sprake van een Al Jefferson plus zesde pick voor Phoenix' Amare Stoudamire. David Kahn, nieuwe GM van de Minesota Timberwolves, heeft Jefferson er van verzekerd dat hij gewoon in Minesota blijft. Zijn eerste goede move nadat hij coach Kevin McHale weg stuurde.

Kevin McHale heeft de Timberwolves de afgelopen vijftien jaar niet echt ver gebracht. Als hoofd van basketballzaken voor de club wist hij met Kevin Garnett slechts één keer wat te presteren. Als coach deed hij het dit jaar echter niet slecht. Met een zeer gelimiteerd team wist hij acceptabel basketball op het veld te brengen en dit hadden de spelers ook door. Als Minesota zijnde wil je bouwen op Kevin Love en Al Jefferson. Deze twee beloften vonden McHale een goede coach. Je moet die mannen tevreden houden. De zittende coach, tegen hun advies in, wegsturen is dan een puntige vinger in je oog die je niet verwachtte. Aan de andere kant is het goed dat Kahn verandering brengt. Hij laat een verversing door de rotte bak aardbeien bij de Timberwolves waaien, hij haalt de beschimmelde exemplaren er tussen uit. Kevin McHale's kop moest rollen omdat hij staat voor wat er al vijftien jaar mis is in Minesota. Een nieuw begin voor de Timberwolves en er gaan ongetwijfeld trades volgen om het seizoen in te gaan met een complete make-over.

Jason Williams leeft nog. De 33-jarige countryboy die jarenlang furore maakte als de beste passer in de NBA denkt aan een comeback in de league. Williams liet tijdens een handtekeningensessie weten dat de kans groter dan vijftig procent is, dat hij terug probeert te komen. Vanaf 1 juli is Williams free agent, nu hebben de Clippers zijn rechten nog omdat ze hem vorig jaar tekenden. Williams zei ook waarom hij vorig jaar niet speelde. Zijn vrouw was zwanger en dat verliep niet helemaal vlot, het leek hem daarom beter een jaar afscheid te nemen. Hij miste het spelletje echter vreselijk en wil daarom het hout weer betreden. Persoonlijk kan ik niet wachten. Williams liet in zijn laatste seizoen nog vlagen van briljant basketball zien. Een jaar rust is misschien goed geweest voor zijn roestige lijf. Williams is volgend jaar goed voor acht punten en zes assists in een minuut of achttien per wedstrijd. Let maar op.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport