Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 21 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 20 juni 2009

Veel draftgesprekken vandaag. We lichten één speler op die we het komende jaar wellicht niet eens in actie gaan zien maar gegarandeerd gekozen wordt binnen de eerste ronde: Ricky Rubio. Rubio heeft problemen om zichzelf van zijn team in Spanje vrij te kopen en liet bovendien weten dat hij niet geïnteresseerd is in spelen voor een team dat volgens hem 'niet in de goede richting gaat'. Zonder namen te noemen bedreigt hij de Memphis Grizzlies. Als zij hem kiezen, blijft Rubio misschien wel in Spanje.

Chris Wallace, GM voor de Memphis Grizzlies, zegt dat Rubio's commentaar hem niet bang maakt. Op een radioshow op ESPN.com zegt hij 'de beste beschikbare speler te kiezen', en als hij voelt dat Rubio die man is, dan kiest hij hem. Rubio zou een slecht gevoel bij Memphis hebben omdat zij niet goed met Pau Gasol en Juan Carlos Navarro (twee landgenoten van Rubio) zouden zijn omgegaan. Rubio en de zijnen zijn bang dat zoiets ook met hem kan gebeuren. De jonge pointguard wil daar niet zijn.

Gelukkig voor Rubio lijkt Memphis van plan een andere speler aan te trekken. Hasheem Tabeet, een center van bijna 2.20 meter, intrigeert Memphis en ook SG James Harden lijkt een kanshebber voor de tweede plaats. Oklahoma op drie gaat Rubio waarschijnlijk niet draften: Zij hebben in Russell Westbrook een 'up and coming' pointguard die vorig jaar een plekje in de toekomst van de Thunder verdiende. En met de vierde selectie van de draft selecteren de Kings... als het kan, Ricky Rubio.

Rubio zou zo mooi zijn in Sac-town. De Kings hebben een pointguard en een leider nodig en Ricky Rubio is beiden. Misschien nog meer dan dat hebben de Kings wat spektakel nodig. Geen andere club in de NBA ziet zijn tribunes harder leegstromen dan de Kings. Rubio zou voor wekelijkse highlights zorgen die het publiek heeft moeten missen sinds de tijd van Jason Williams en Chris Webber. Sacremento zou Rubio met open armen ontvangen.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport