Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

woensdag 10 juni 2009

[ NBA ] Kapono naar de 76'ers

Ik ben de finales niet beu ofzo maar ik heb de wedstrijd nog niet helemaal gezien en kan er daarom geen commentaar over geven. Vergeef me. En het voelt ook goed om wat ander nieuws te brengen dat niet erg veel aandacht krijgt nu de finales in volle gang zijn. De Toronto Raptors en Philadelphia 76'ers zijn het eens geworden over een ruil die Jason Kapono naar de Sixers brengt, in ruil voor Reggie Evans. Nice.

De vraag of deze ruil een goede is hangt een beetje af van je vertrouwen in Elton Brand bij Philadelphia. Als hij gezond kan blijven en een plaats vind in de aanval van Philly, eist hij de aandacht op die een schutter als Kapono nodig heeft om te floreren. Kapono schiet voor zijn carrière meer dan 45% van zijn drietjes raak maar komt wel van een seizoen van 'slechts' 42% af. Dit ligt denk ik grotendeels aan de aanval van de Raptors, waar Chris Bosh net niet genoeg double teams aantrekt en te ver van de basket speelt. De 76'ers schoten dit seizoen het laagste percentage in de NBA van hun drietjes raak (31.8%) dus dat ze iemand als Kapono nodig hebben staat vast. Met een gezonde Elton Brand gaat Jason Kapono van zich laten horen dit seizoen en was dit nu al één van de grote trades in de off season. Als Brand weer uitblinkt door afwezigheid gaat de aanval teveel door Andre Iguodala en is Kapono slechts een leuke aanvulling.

Met Reggie Evans geven de Sixers niet veel weg. Ik kan me ook niet voorstellen dat Toronto grootse plannen met Evans heeft, een veteraan die zeven jaar in de league zit maar nooit meer dan zes punten per wedstrijd heeft weten te noteren. Evans reboundt wél goed en is een harde speler. Aan een viespeuk heeft het te schone Toronto wel iets, rebounds zijn op Evans' positie niet erg nodig. Shawn Marion veegt de borden ook schoon en is vaak goed voor meer dan veertig minuten.

Al met al een goede trade voor Philadelphia en zoals altijd: We houden jullie op de hoogte.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport