Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 19 juni 2009

[ NFL ] Donte Stallworth geschorst

Donte Stallworth wordt geschorst in de NFL. Stallworth, wide receiver voor de Cleveland Browns, reed onder invloed van alcohol iemand dood en werd daarvoor voor dertig dagen cel veroordeeld. Commissaris van de NFL Roger Goodell maakte een statement door Stallworth voor onbepaalde tijd uit zijn league te bannen. Goodel stuurde Stallworth een brief om zijn beslissing aan de receiver uit te leggen: '"While the criminal justice system has determined the legal consequences of this incident, it is my responsibility as NFL commissioner to determine the appropriate league discipline for your actions, which have caused irreparable harm to the victim and his family, your club, your fellow players and the NFL."

Dertig dagen cel is een milde straf voor het wegnemen van een leven. Stallworth reed een 59-jarige constructiewerker aan die zijn bus wilde halen. Door goede medewerking in het onderzoek, een financiële deal met de nabestaanden ($!) en het feit dat hij toegaf aan de beschuldigingen, loopt Stallworth maximaal vijftien jaar cel mis. Om hem toch wat credits te geven, hij is een schoolvoorbeeld van hoe je met zo'n situatie om gaat. Zoals Henry Abbott ooit over Charles Barkley zei: Je bent niet trots op hoe hij in de situatie verzeild is geraakt, wel op hoe hij er uit komt. Allereerst betuigt hij, natuurlijk, spijt: I accept full responsibility for this horrible tragedy, I will bear this burden for the rest of my life." Verder hoopt hij een rol te kunnen spelen in educatie over rijden onder invloed. Dat laatste zal hij zelf sowieso nooit meer doen: Zijn rijbewijs is voor het leven ingetrokken.

Het is de vraag hoe lang de schorsing gaat duren. Roger Goodell lijkt trots op het feit dat hij spelers harde straffen op durft te leggen om zijn league een goed imago te geven. In een memo aan teams: 'Let's make sure that the 2009 season does not bring more tragedy or embarrassment to ourselves and our employees.' De sanctie op Stallworth geeft aan dat je in de rechtbank misschien gennadig wordt behandeld, de ijzeren vuist van Goodell komt harder aan. Volgens kenners kan dit wel eens een 'first' zijn, een schorsing van één of twee jaar in plaats van zes tot acht weken. De Cleveland Browns gaan ieder geval niet uit van een snelle terugkeer: Zij pikten spelers op Stallworth's positie tijdens de afgelopen draft.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport