Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 29 juni 2009

[ NBA ] Dagboek. 28 juni 2009

Als koppigheid een naam had, zou hij 'David Kahn' heten. De general manager van de Minnesota Timberwolves blijkt echt van plan Ricky Rubio en Jonny Flynn samen in een backcourt te proppen. Rubio verzamelt ondertussen aanbiedingen van clubs in (onder andere) Turkije, waarmee de kans groter wordt dat we hem voorlopig niet in een NBA-jersey zien. Donnie Walsh (New York) probeert me te helpen m'n nieuwe idool te aanschouwen. Zijn trade-voorstellen zijn bij Kahn aan dovemansoren gericht.

Kevin Love is één van de belangrijkste portretten in de galerie van de toekomst van de T'Wolves. Hij smeekt Rubio via zijn twitter (wat een medium, wat een medium...) om hem ballen te komen passen. Jankende derde in die situatie moet toch Jonny Flynn zijn. Die vraagt zich met elke actie die hij volgend jaar maakt af of hij de goedkeuring van de big boys kan dragen. Wat zou Rubio hier gedaan hebben? We gaan het misschien nooit weten.

Misschien wel sappiger is de conversatie die Brandon Jennings had met rapper Budden. Willekeurige observatie tussendoor: Hoeveel mensen in Amerika leven de million-dollar-lifestyle omdat ze zo smokin' hot zijn, en waarom horen we van 80% van die mensen NOOIT een fatsoenlijk nummer? GOD-DAMN?!? Maar Jennings zit in het interview, opgenomen met een webcam terwijl Budden met Jennings belt, Rubio te haten en hij zegt vaker 'the N-word' dan Eddie Murphy in zijn stand-up show (linkje).

Dat laatste is echt triest. Ik heb Jennings nog niet zien spelen maar ik vind hem nu al een clown. Wat echter nog schokkender is, is een cap-screen die ook in het artikel staat. Dwyane Wade, posterboy van de NBA, model voor de Amerikaanse jeugd, noemt zijn boys ook zo. Een naam die ooit neerbuigend gebruikt werd voor zwarte mensen wordt door henzelf als groet opgenomen. Ik zal dat als dorps blank kind waarschijnlijk nooit gebruiken, maar het lijkt me dat je niet vierhonderd jaar geknokt voor vrijheid om elkaar daarna te gaan groeten met zulke termen. Mind-boggling. Wat wel grappig is, en dat is het laatste wat ik over de affaire zeg, is dat 'Budden' en Brandon Jennings in hun conversatie Luke Ridnour en Scott Skiles ook 'niggas' noemen. Die mannen zijn blanker dan Cletus van de Simpsons die spruitjes aan het telen is.

1 opmerking:

  1. Tiel, je bent goed bezig kerel! Keep us posted!

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport