Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 25 juni 2009

[ NBA] Shaquille O'Neal naar de Cavs

Als ESPN.com, NBA.com en zelf fucking nu.nl het al zeggen, wordt het tijd dat ik er ook wat alinea's aan besteed. De Cleveland Caveliers hebben het voor elkaar gekregen het lijk van Ben Wallace, de klungel die ooit bekend stond als scherpschutter Sasha Pavlovic en wat centen, te ruilen voor O'Neal. De Suns hopen waarschijnlijk op wat defense van Wallace, een paar schotjes van Pavlovic en ze kunnen de centen gewoon goed gebruiken. De NBA, waar je kans op een titel weggeven en een ander hem haast cadeau doen, 'happens'.

Als dit waar is, áls dit waar is, is Cleveland nu werkelijk belachelijk goed. Dit ruikt naar de ruil die Pau Gasol voor een kwartje en een postzegel naar Los Angeles bracht. Toen kreeg GM van de Grizzlies Chris Wallace de volle lading, nu heb ik nog geen kritiek gehoord of gelezen. What the fuck? De Caveliers kunnen zich weer moeiteloos met de Magic meten en het bevalt me voor geen meter. Je leeft in een kromme wereld als een sportteam de eigen kansen weggooit om het hoofd boven water te houden. Je kunt van de New York Knicks zeggen wat je wilt, maar daar zou zoiets niet gebeuren.

Shaquille O'Neal in Cleveland... De man heeft altijd in media-geile gebieden geleefd (L.A., Miami en in wat mindere mate Phoenix). Straks als hij op het vliegveld uitstapt zal hij zich afvragen waar de schijnwerpers zijn. Cleveland schijnt zo saai te zijn dat mensen er voor de lol naar WNBA kijken. Zo erg is het. Dan is het contrast met Shaq wel enorm groot, dat móet haast oncomfortabele komedie op gaan leveren. Ik wacht met smacht op de eerste 'Tweet' van de Diesel over zijn nieuwe bestemming.

Voor Phoenix zullen Ben Wallace en Sasha Pavlovic wel stukken worden in een andere trade. Het wordt ineens wel moeilijker om ook Stoudamire te zien vertrekken. Misschien dat de Suns echt al vooruit aan het kijken zijn, naar een tijdperk ná Steve Nash. Ze hebben het ooit over het 'raam van mogelijkheden' dat langzaam sluit voor een speler. Nash' raam is harder dicht gesmeten dan de bek van een krokodil. Spijtig voor de dubbele MVP, ik had het hem gegund.

2 opmerkingen:

  1. De geruchten gaan dat Stoudemire misschien wel naar Memphis gaat voor Conley, Warrick en Gay. Hebben ze een mooie opvolger voor Nash en een ontzettende donutploeg. Ik denk dat Wallace niet meer gaat spelen en Pavlovic lijkt me ook niet echt waardevol met Barnes, Hill, Richardson en Barbosa voor hem.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wallace wordt waarschijnlijk uitgekocht en het contract van Pavlovic is maar gedeeltelijk gegarandeerd. Dus als ze die laten gaan hoeven ze maar een gedeelte van zijn contract te betalen. Suns bezuinigen minimaal 4,5 miljoen dollar in de trade en als ze Wallace uit kunnen kopen nog meer.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport