Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

vrijdag 12 juni 2009

[NHL] Finale nog niet beslist

Met een stand van 2-2 in de Stanley Cup Finals tussen de Detroit Red Wings en de Pittsburgh Penguins verhuisde het circus zaterdag 6 juni naar 'the Joe'. Pittsburgh leek het momentum aan zijn zijde te hebben, waar voor Detroit het winnen van duel 5 een cruciale stap inhoudt in de jacht op een nieuwe cup.

Door Harry Weerts

Game 5

De Red Wings lieten er geen gras over groeien in hun derde thuisduel in deze finale. Henrik Zetterberg en Pavel Datsyuk hadden het jonge maar zeer getalenteerde Penguins-duo Malkin-Crosby al snel in de tang. De ploeg uit Pittsburgh wist weinig gevaar te creëren, ook niet in overtalsituaties. De penaltykill van Detroit opereerde erg sterk. In de eerste periode kwamen de Wings één keer tot scoren. Het doelpunt kwam op naam van Dan Cleary.

In de tweede periode sloeg Detroit de beslissende slag. De foutenlast bij de Penguins stapelde zich behoorlijk op en dat leidde tot powerplays in het voordeel van de Detroit Red Wings. In de eerste powerplay werd nog niet gescoord, maar de druk op de defensie van Pittsburgh liep behoorlijk op. Vijf seconden na de eerste overtalsituatie scoorde de Fin Valtteri Filppula de 2-0. De Pittsburgh Penguins bleven strafminuten weggeven. Hiervan wisten Niklas Kronwall, Brian Rafalski en Henrik Zetterberg te profiteren. Zo was de stand in de tweede periode al 5-0 in het voordeel van de Wings. Penguins-goalie Marc-Andre Fleury werd vervangen door Mathieu Garon.

Een gedemoraliseerd Pittsburgh wist geen comeback te bewerkstelligen in de derde periode. De frustatie liep hoog op aan de kant van de Penguins. Dat leidde tot verschillende straffen, waaronder drie schorsingen voor de rest van de wedstrijd. De Red Wings speelden de wedstrijd professioneel uit.

Zo nam Detroit een 3-2 voorsprong in de series. Vorig jaar wisten de Wings duel nummer 6 in Pittsburgh te winnen en zo de strijd om de Stanley Cup in hun voordeel te beslechten. Dit huzarenstukje wilden ze herhalen.
Game 6


De Penguins wilden koste wat kost niet op dezelfde manier als vorig jaar de boot in gaan. Daarom moest dinsdag 9 juni de zesde wedstrijd in de eigen Mellon Arena gewonnen worden. Daarom was het niet vreemd dat Pittsburgh fel van start ging.

De ploeg uit Pennsylvania leek de schroom van de vorige wedstrijd van zich te hebben afsgeschud. Pittsburgh zette in de eerste periode Detroit flink onder druk. De Penguins losten 12 schoten op doel, maar kwamen niet tot scoren. Vooral Bill Guerin had met vijf schoten op doel er zin in. De Red Wings kwamen via Henrik Zetterberg twee keer dicht bij een doelpunt, maar de goed herstelde Marc-Andre Fleury bracht knap redding. De stand na de eerste periode was 0-0.

De Penguins zetten het dominante spel voort in de tweede periode. Daarin wisten ze wel te scoren. Na een in eerste instantie door Chris Osgood geblok schot reageerde Jordan Staal alert in de rebound. Dat brak de ban voor de ploeg uit de staalstad. Detroit kwam gaandeweg wel beter in het spel, maar Pittsburgh verdedigde sterk.

Ook de derde periode begonnen de Pens goed. Tyler Kennedy maakte na vijf minuten de 2-0. Hij schaatste om het doel van Osgood heen en schoot in de korte hoek. In de eerste instantie wist Osgood het schot te keren, maar in de rebound was het wel raak.

Kort daarna maakte Kris Draper de aansluitingstreffer. De Red Wings gingen naarstig op zoek naar de gelijkmaker. Het kreeg ook nog de nodige kansen. Luttele seconden voor het einde kwam Johan Franzen nog dicht in de buurt van scoren. Maar hij zag zijn schot op de lijn gekeerd door Rob Scuderi, die met zijn schaats redde.Zo won Pittsburgh dus duel nummer 6 en wist het zo het hoofd boven water te houden. Vannacht wordt het allesbeslissende zevende duel gespeeld in de Joe Louis Arena van Detroit. Weten de Wings hun titel te verdedigen en Stanley Cup nummer 12 in de prijzenkast te zetten? Of bemachtigen de Penguins hun derde Cup in de clubgeschiedenis? Op het ijs zal alles beslist worden....

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport