Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

zondag 1 november 2009

[ NBA ] De Hibachi kleurt het oosten

Het is nog vroeg, het is nog vroeg. Dat is een belangrijk punt dat je de komende maand voor jezelf moet herhalen als je deze blog, of welke column of blog dan ook, over de NBA leest. We zitten nu in een fase waarin we teams leren kennen en het landschap verkennen dat de NBA dit seizoen is. Waar liggen de kuilen en welke mooie stukjes hebben we vorig jaar niet gezien? Voor nu lijkt Gilbert Arenas' terugkeer op de velden een prachtige bloem te zijn in de dorre weide die Washington vorig jaar was. De Hibachi ziet er scherp uit en klaar om zijn team ver in de play offs te brengen.

Afgelopen nacht wonnen de Washington Wizards gemakkelijk van de New Jersey Nets: 123 - 104. Arenas hoefde in het laatste kwart niet meer te spelen omdat zijn club met twintig punten voor stond. In de minuten die hij wel maakte speelde 'Agent Zero' dodelijk efficient: 32 punten op slechts 13 schoten. Hij probeerde slechts vier driepunters te maken en raakte er drie van.

Ik kan voor mijn gevoel niet genoeg zeggen over die efficiëntie. Het wordt vaak acceptabel gevonden als je iets meer punten maakt dan dat je schoten hebt. 25 Punten op 20 schoten, daar zou Dwyane Wade mee weg komen. Arenas verlegt de lat. Hij is onmogelijk te verdedigen. Dat geeft ook tweedejaars guard Chris Douglas-Robberts toe, die Arenas nog nooit in actie zag. Via NBA.com: 'He creates so many problems. When he comes down and the ball is in his hands you don't even know what set you need to be in because you don't know what he'll do.'

Ik heb een gevoel dat ik nog niet thuis kan brengen en geloof me als ik zeg dat ik er later op terugkom. Er is iets veranderd bij Arenas. Ik wacht nog op de eerste actie of uitspraak van Gilbert die hem weer in een clown verandert. Tot nu toe is hij dit seizoen, en in de pre season, één en al basketball. Tot nu toe betaalt die no-nonsense instelling zich uit in punten. De Wizards lijken klaar om de vierde plek in het oosten te claimen. Dit seizoen wordt een dolle rit.

Voorspellingen

ORLANDO MAGIC @ Toronto Raptors

Good stuff. Hedo Turkoglu, die -totaal verwacht- aardig tegenvalt in Toronto krijgt bezoek van zijn oude team. De Magic zijn nog ongeslagen dit seizoen en berijden een winning-streak (pre season meegerekend) van negen wedstrijden. Die gaat er in Toronto niet aan. Verwacht een dikke game van Dwight Howard. En van Jason Williams natuurlijk.

CHICAGO BULLS @ Miami Heat

Ik schat de Heat als team hoger in maar Chicago is voor Miami wat Portugal met voetbal is voor Nederland: De definitie van een angst-gegner. Als je maar vaak genoeg k**-wedstrijden van een team verliest gaat dat in je kop zitten. Vorig jaar was dit overigens een thriller die beslist werd met een last-second steal van D-Wade en een lay up drie op de buzzer. Heel gaaf. Dit wordt een spannende pot en de lastigste voorspelling van vandaag.

New Orleans Hornets @ BOSTON CELTICS

De Hornets zijn nog op zoek naar hun 'swagger', het positieve gevoel en de uitstraling die ze al jaren een goed team maken. Het loopt nog niet lekker bij New Orleans. Boston is niet de plek om je mojo terug te vinden. Daar zijn Garnett en de zijnen te intimiderend voor.

Portland Trailblazers @ OKLAHOMA CITY

Zware back-to-back voor de Blazers, Oklahoma voelt zich goed en heeft rust gehad. En dan heb ik het over het team én de stad. Rumoerige arena vanavond, leuke en snelle wedstrijd. Portland is (het is vroeg, het is vroeg) kwetsbaarder dan ik dacht. Kevin Durant en Brandon Roy kunnen beiden wel eens voor veertig-plus gaan.

Minnesota Timberwolves @ PHOENIX SUNS

Al Jefferson moet weer leuk kunnen ballen tegen de hulpeloze Suns. Maar ik zie de Wolves omgekeerd ook geen stro pakken om die breed bij de Suns breed in de weg te leggen. Weer 15+ assists voor Nash? Staalharde dunks van Amare Stoudemire? Ik gooi niet graag met garanties maar hier kan flink gescoord worden.

Memphis Grizzlies @ DENVER NUGGETS

Note voor mezelf: Een keer iets schrijven over Zach Randolph. Die gaat een comeback-jaar krijgen, hoe klote ik dat ook vind. Vanavond wordt echter niet zijn nacht: Denver heeft een toffe verdediging die hij nog niet is tegengekomen. De Nuggets moeten dit vrij gemakkelijk winnen, helemaal in het licht van de clubs die ze al tegen hebben gehad en verslagen.

ATLANTA HAWKS @ Los Angelas Lakers

Mijn zoveelste 'upset' vandaag. Laten we zeggen dat ik me 'lucky' voel. De Lakers zijn duidelijk nog niet aan Artest in het veld gewend en Kobe's intensiteit zit in een dalletje nadat hij zijn reserves aan moest spreken in de finales van vorig jaar. Pau Gasol is er nog niet, Lamar Odom tekent contracten voor reality soaps. En bij de Hawks draait alles wel. De chemie tussen Mike Bibby en Josh Smith is een mooi verhaal en die moet vanavond ook weer voor explosies kunnen zorgen.

Record: 6-3.

3 opmerkingen:

  1. Ik denk dat de Lakers zich niet 2 keer op rij laten verslaan in eigen huis, dus die 'upset' lijkt me onwaarschijnlijk.

    Verder denk ik dat Memphis wel eens voor een verassing kan zorgen in Denver. Ze hebben een jong, talentvol team en kunnen scoren. Ze hebben 3 spelers die 20+ gemiddeld kunnen maken in Mayo, Gay en 'Zach'. Het enige probleem is de verdeding, maar als ze die kunnen aantrekken zie ik Memphis winnen.

    Portland zal het heel zwaar gaan krijgen in Oklahoma City, maar ik denk dat Roy en co. het klusje wel zullen klaren.

    Ik vind deze stukjes altijd erg leuk, dus ga zo door!

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Raptors-Magic
    Niemand die howard af kan stoppen, bosh ook niet. Makkelijke win.

    Hornets-Celtics
    Stingless Hornets hebben rond de rust deze wedstrijd al verloren. In de flow waarin de celtics verkeren zouden ze zomaar naar een 15-0 start kunnen gaan.

    Blazers-Thunder.
    Ik ga voor Thunder, heerlijk jong team. Durant en Roy zullen 30/40 punten scoren.

    Wolves-Suns
    Suns, zal een score worden van 140-120

    Grizzlies-Nuggets
    Ik verwacht weer een goede avond van Randolph, maar nuggets gaan deze toch wel pakken met een goed spelende billups.

    Hawks-Lakers
    Lakers laten zich niet 2x thuis kloppen. Kobe komt wel orde op zaken stellen.

    Record 1-1

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Jullie onderschatten de Raptors. Die hebben echt een goed team en hoewel Hedo nog niet veel heeft laten zien denk ik dat hij vandaag enorm gemotiveerd zal zijn. Bargnani gaat Howard naar buiten trekken en ruimte openen voor Bosh die 30+ gaat scoren IMO.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport