Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

donderdag 12 november 2009

[ NBA ] Stephen Jackson wordt geshopt

Stephen Jackson wil al sinds de zomer weg bij zijn club Golden State Warriors. Na wekenland gezeik van één kant geeft het Warriors-kantoor nu ook aan van Jax te willen scheiden. Ze nemen de telefoon op voor ruilaanbiedingen en de bollebozen bij de club hebben laten weten goede hoop te hebben dat er 'binnen een paar weken iets gebeurt.'

In de Washington Post: 'He asked to be traded, and we'd like to trade him. That's if we can.' Aan het woord Don Nelson, coach van de Warriors. Hij zegt dat er een kloof is ontstaan tussen de forward en de club en dat een ruil onvermijdelijk is. Als het ze lukt.

Stephen Jackson is splinter in de zwerende wond die Golden State op het moment is. Als ze een club gek genoeg kunnen krijgen een gelijkwaardig talent (zonder de kopzorgen) voor Jax te krijgen, kan Golden State wel eens wonderbaarlijk snel genezen. Voor Monta Ellis bestaat er dan geen twijfel meer: Dit is zijn team. En als je club in handen van dit razendsnelle talent ligt... Er zijn slechtere vooruitzichten denkbaar.

Ik blijf Miami in mijn hoofd hebben als mogelijke bestemming. Pat Riley is niet bang een 'headcase' aan te nemen: Die kan hij wel aan. Udonis Haslem is vrij misbaar geworden voor die club en Quentin Richardson is niet de perfecte oplossing voor de 3-spot. Het kan. Het kan.

Voorspellingen

Gisteren 10-3. Woot woot! Record is nu 58-34.

Cleveland @ Miami

Cleveland heeft niet ver hoeven reizen na een overtuigende win in Orlando. Miami matcht niet lekker met LeBron en co. Of iemand moet me aan kunnen wijzen wie Shaq kan stoppen. Of Mo Williams. En dan hebben ze nog een talentje rondlopen, ik weet niet of jullie hem kennen. LeBron ofzo.
Miami heeft alleen Dwyane Wade, één van de beste spelers in de league. Dat is tegen 90% van de teams goed genoeg om een kans te kunnen maken. Tegen diepere teams met meer krachten, op meer posities, komt Miami nog tekort.

Phoenix @ L.A. Lakers

Ik bereid de Phoenix-bandwagon alsof ik naar R&B sta te luisteren in een breezer-café. De Suns zijn heter dan de woestijn waar ze vandaan komen. Tegen Los Angeles kun je best rennen. Halfcourt is hun defense beter dan 'on the run'. En rennen kunnen ze in Phoenix. Toch ga ik voor de Lakers.
L.A. thuis, daar moet je eigenlijk niet tegen wedden. De mannen hebben rust gehad, spelen in een vertrouwd stadion en moeten het Phoenix conditioneel moeilijk kunnen maken. Met een gemiddelde leeftijd van 47 trekken de Suns het slecht om duizenden kilometers te vliegen en meteen het veld op te moeten.

Deze wedstrijd wordt spannend. Ook al speelden de Suns gisteren: Hun starters hadden aan minder dan 25 minuten genoeg om de Hornets op te rollen. En zoals ik al zei: De Suns zijn hot. Er zijn maar weinig teams die ze een aardige pot kunnen geven op het moment. Ik denk gewoon dat L.A. Lakers er daar één van is.

1 opmerking:

  1. Volgens mij doet Quentin Richardson het juist heel goed bij de Heat, hij staat prima te verdedigen en gooit zijn driepunters raak (13 in 7 wedstrijden).

    Ik zie Jax nog wel bij de Houston Rockets terecht komen voor het contract van McGrady. Adelman kan ook goed met lastige spelers werken.

    Ik gok op Miami en ga degelijk voor de Lakers.

    BeantwoordenVerwijderen

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport