Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den HeuvelDoorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 30 november 2009

[ NBA ] Nets gaan de geschiedenisboeken in

... Maar niet op de manier waarop zij ooit gehoopt hebben. Vannacht verloren de Nets hun zeventiende pot op rij en hebben daarmee de langste reeks -ooit- geëvenaard van verliespotten sinds de seizoensopening. Coach Lawrence Frank is ontslagen, het team draait niet en het seizoen van New Jersey is sneller door de plee gespoeld dan een zakje crack in een afkickkliniek.

In de preview voor het seizoen concludeerden Maarten en ik al dat New Jersey heel hard richting 'nergens' ging. Devin Harris en Chris Douglas-Roberts zijn geweldige spelers, Brook Lopez speelt werkelijk als een All Star, maar naast deze talenten hebben ze werkelijk niemand.

Courtney Lee valt enorm tegen na een sterke campagne in Orlando vorig jaar. Rafer Alston doet zijn taken redelijk maar méér hoef je van die man niet te verwachten. Zijn uitspattingen waren al zeldzaam maar extra inspanning voor een team waar hij liever nooit had gespeeld? Daar is Alston de man niet naar.

De Nets zijn aanvallend gewoon niet van NBA-niveau. Ze hikken gemiddeld tegen de 40% fieldgoals aan, waarbij de eerder genoemde spelers vaak de scherpste schutters zijn. Verschillende spelers die meer dan de helft van de wedstrijd op het veld staan, schieten rond de dertig procent. Daar win je geen wedstrijden mee.

Het ontslag van Lawrence Frank vind ik opvallend. Die man heeft geen personeel om mee te werken. Chris Douglas-Roberts en Devin Harris zijn beiden goed maar doen aan elkaar af. Je zult niet vaak games zien waar beiden geniaal spelen omdat ze de bal nodig hebben. Rookie Terrence Williams is een veelbelovend project, maar nog een jaar verwijderd van het beslissen van wedstrijden. Yi Lian valt tegen en naast Brook Lopez hebben ze niemand van waarde onder de borden.

De Nets missen manschappen omdat ze sparen voor de zomer van 2010. Hun seizoen dreigt echter zo enorm slecht te eindigen dat ik me afvraag wie daar voorlopig terecht wil komen, ook al is het voor een maximum contract. Voor New Jersey is het nog niet te laat een pick up te doen of een ruil te verzinnen die dit schip enigszins kan omkeren. Anders wordt het een verrekte lange winter en een dito lente, voor die spannende zomer begint.

Voorspellingen

Matige zaak de vorige keer zeg... 5-7 (110-65)

CHICAGO @ Milwaukee
Philladelphia @ DALLAS
Memphis @ UTAH
INDIANA @ Golden State

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport