Deze site verhuist naar www.hoopinie.nl. De artikelen op die site zullen langer zijn, met méér mening en hopelijk méér discussie. Verhuis met me mee, laat weten wat je van de nieuwe site vindt. Vrijdag gaat, als het goed is, het eerste artikel online.

Groeten,

Tiel van den Heuvel



Doorzoek deze site
Aangepast zoeken

maandag 23 november 2009

[ NFL ] Twee 16-0 teams in 2009?

De Patriots deden het twee jaar terug en niemand dacht dat we het de komende tijd gingen zien: Een seizoen lang ongeslagen blijven in de National Football League. Na tien weken staan er echter twee teams klaar om het onmogelijke trucje te herhalen. De New Orleans Saints en Indianapolis Colts staan beiden 10-0. Één van die teams heeft een makkelijk programma te gaan, de andere ploeg zal wat obstakels moeten overkomen.

De New Orleans Saints worden door één van de beste quarterbacks, Drew Brees, in de league naar een uitstekende plaatsing in de play offs geleid. Zoveel is zeker. In de NFC komen alleen de Minnesota Vikings van Brett Favre (9-1) in de buurt van hun record. Die hete adem blijft New Orleans voorlopig voelen: Minnesota's agenda ziet er niet bijzonder imponerend uit. De Saints daarentegen zullen blij zijn het komende weekend ongeschonden uit de strijd te komen.

Zondag speelt New Orleans thuis tegen New England. De Patriots zijn na een trage, teleurstellende seizoenstart op stoom gekomen, racen ook naar de play offs en willen nog altijd die roestige smaak uit hun mond spoelen die ze aan het verlies tegen de Colts, twee weken geleden, overhielden. New England's aanval draait weer op volle toeren. New Orleans is zestiende in de league als het gaat om het verdedigen van de pass. Tom Brady, Wes Welker, Randy Moss... Een formule voor succes?

Ik ga voor de Patriots, de komende wedstrijd. Vooral ook omdat de defense van de Patriots er bij vlagen goed uitziet. Vergeet dat de mannen smolten toen een hete Peyton Manning twee weken terug over ze heen liep: Dat kan ooit gebeuren. De Pats zijn zesde in het verdedigen van de pass (New Orleans is een passend team) en gemiddeld in de run-defense.

Dan de Indianapolis Colts. Als er één team ongeslagen 2009 door gaat, zijn het de mannen van eerdergenoemde Peyton Manning. Manning heeft de precisie van een monnik aan de coke de laatste weken. De Colts vinden elke week een manier om te winnen, óók als zij de mindere ploeg zijn. Een fieldgoal kick gemist door Houston, een rare call van Bellicheck tegen New England, twee punten verschil tegen de Colts... Op welk moment houdt het op 'geluk' te zijn? De Colts dwingen lelijke overwinningen af tegen goede teams en lopen over matige clubs heen, vegen hun voeten met ze af.

Indy keert volgende week terug, dit keer in Houston, tegen de Texans. Begrijp me niet verkeerd: Ik rock mijn Texans-schoenen de hele week in hoop op wat goede karma. Maar vorige keer was één TD van Manning genoeg om de Texans te vellen. Andre Johnson ving voor meer dan 100 yards, de Texans hadden hun running game redelijk op orde en 'my man' Cushing was een beest. En de Texans wonnen. Kunnen we, nu december voor de deur staat, eerlijk zeggen dat we denken dat Manning het dit keer wéér rustig aan doet? Die man ruikt een 16-0, een MVP, een Superbowl. Daar doen de Texans niks aan.

Na Houston treffen de Colts nog: Tennessee, Denver, Jacksonville, New York Jets en Buffalo. Tegen die tijd heeft Terell Owens de handdoek al lang in de ring gegooid, heeft Mark Sanchez meer intercepties dan TD's (of heeft hij dat al?) en is Vince Young niet meer de hete verhaallijn die hij nu is. Dit voelt als het jaar van de Colts, en misschien ook wel als het jaar van de Saints. In het jaar waar verschillende teams erbarmelijk slecht zijn, dramatischer dan we ooit zagen, kunnen twee teams geschiedenis schrijven en hun naam bij die van de '07 Patriots kalken.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten

Wij zijn benieuwd naar je reactie! Wat vind je van de artikelen, van de site? Wat is er goed, maar vooral: Wat kan er beter?

Team AmerikaanseTopsport